חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!

קבוצת השומנים

שומנים –  השומן במזון מורכב מחומצות שומן. קיימים סוגים רבים של חומצות שומן. תפקיד השומן בגוף הוא לבנות את קרומי התאים, להעביר אותות בין תאי הגוף, לספק אנרגיה לגוף ולעזור בספיגה של ויטמינים מסיסים בשומן. קיימת עדיפות עליונה לצריכה של שומנים רב וחד בלתי רווים הנמצאים בשמנים צמחיים שונים כגון קנולה, זית, סויה, תירס, חמניות ופשתן וכן אבוקדו, גרעינים (חמניות, שומשום ודלעת), שקדים, טחינה ואגוזים שונים. ניתן להשתמש בהם הן לתיבול והן לבישול ולאפייה. רצוי לצרוך שמנים ומזונות אלה לאורך היום בשל חשיבותם התזונתית הרבה אולם בכמויות מדודות שכן הם עשירים בקלוריות. כאשר משתמשים בשמן לבישול רצוי למדוד בכפית או בכף ולא למזוג ישירות מן הבקבוק. דגים, בעיקר שמנים, כמו סרדינים, פורל, סלמון, הרינג, מקרל ובורי מכילים חומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 3 ויכולים להוות תחליף ראוי למנה החלבונית בארוחת הצהריים.

 

—– שמן, טחינה, אבוקדו, זיתים, פיצוחים, מיונז, ועוד (עד 60 קלוריות למנה) —–

1 כפית שמן מכל סוג
2 זיתים גדולים/6 זיתים קטנים
1 כף זרעי פשתן/גרעיני צ’יה/שומשום/צנובר/נבט חיטה
 1 כף קוקוס טחון או 10 גר’ קוקוס יבש 
2 כפות מי קוקוס
1 כף חלב קוקוס וקרם קוקוס
2 כפות שמנת חמוצה 15% 
4 כפות שמנת חמוצה 9%
1 כפית חמאה (רצוי לא כל יום)
5 כפות (50 מ״ל) שמנת סויה לבישול
10 גרם קמח שקדים
4 כפות שמנת לבישול 10% 
3 כפות שמנת לבישול 15%

  —– פיצוחים – רצוי לאכלם לא קלויים —–

7 שקדים
3 פקאנים/אגוזי מלך שלמים (6 חצאים)
10 בוטנים
1 כף גרעיני חמניה/דלעת קלופים
10 פיסטוק
4 קשיו
3 מקדמיה
5 אגוזי לוז
2 אגוזי ברזיל
7 בננה צ’יפס (עד פעמיים בשבוע)

—– רטבים —–

3 כפות רוטב לייט
1.5 כף רוטב רגיל

—– ממרחים —–

1 כף סלט חצילים/כרוב במיונז/בטחינה
30 גרם ממרח טונה/סלמון/כבד
1 כפית טחינה גולמית
1 כף טחינה מוכנה
1 כפית מיונז
2 כפות מיונז קל 5%
1 כף אבוקדו
1 כפית חומוס מוכן
1 כף שטוחה איקרה
1 כפית אריסה/פסטו/עגבניות מיובשות/ ממרח זיתים
10 גרם חלווה (עד פעמיים בשבוע)
1 כף ממרח שומשום (עד פעמיים בשבוע)
1 כפית ממרח בוטנים

אייקון סוכריה במסגרת כתומה

כתבות נוספות

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות