הצטרפות לקבוצת חלי ממן
שם
טלפון
דוא"ל
יישוב
 

פורום דיאטה

פורום מקצועי הרשמה לפורום התחברות
הפורום מעניק מענה מקצועי לכל השאלות הקשורות לאוכל ולטכניקות האכילה שאי פעם רציתם לשאול, להבין, לחקור ולדעת ! כי כשמבינים - יותר קל ! אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
מעבר ל -
פורום כללי
חיפוש בפורום
מתאריך
עד תאריך
בדיקה לגבי כמה דברים
barbiegirl
19/05/2015 15:29
רוצה לוודא ולבדוק כמה דברים:
1.המתכונים האלה חינמיים?
1)בצל ועגבניות אדומות- 2 חבילות שמפיניון,2 בצלים חצויים ופרוסים,כף סילאן,כף פפריקה,2 כפות מים,א. מרק,פלפל שחור גרוס,מלח->אני כל פעם מצרפת סין כף 1 ל3 לארוחת צהריים מכל תבשיל שאני כותבת עכשיו.
2)פטריות עם דבש ועשבי תיבול-2 חבילות פטריות שמפיניון,שן שום קצוצה,כף רוטב סויה,כפית דבש,כפית טימין מיובש,כפית פטרוזיליה מיובשת,א. מרק,פלפל,שחור טחון,מלח
3)תבשיל קישואים ופלפלים-בצל,4 קישואים,פלפל אדום,פלפל צהוב,כוס מים,3 כפות שמיר קצוץ,כף פפריקה מתוקה,א. מרק,פלפל שחור גרוס,מלח
4)תבשיל חצילים וכרובית-חציל קטן,כרובית קטנה,2 שיני שום,כף רסק,מעט סוכר,כף פפריקה,כוס וחצי מים,א. מרק,פלפל שחור גרוס,מלח
2.הארוחה שלי הייתה בסדר?אכלתי 150 גרם דג לברק ברוטב+תוספת פטריות עם עשבי תיבול+תוספת תבשיל כרובית וחצילים+תבשיל קישואים ופלפלים+כפית טחינה+2 פרוסות חלה קלה...אני ממש מפחדת שחרגתי ושאני מגזימה עם החינמיים-חשוב לציין שאני לא משתמשת בכוס חלב חינמית ולא בסוכריות וממתיקים רק חצי כפית סוכר פעם בשבוע אם בכלל
3.יכול להיות שאם היה לי שבוע מטורף מבחינת שעות כולל 3 לילות לבנים של למידה לפני מתכונות אני אראה עלייה?כי היה לי באלגן עם הפרשי הארוחות פעם אחת אכלתי אחרי שעה וחצי ואחר כך אחרי 6-7 שעות כי הייתי בלחץ ובמתכונות. קיצור שאלתי אם זה יכולה להשפיע על המשקל?
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה זה ממש חשוב אשמח להתייחסות:)
barbiegirl
19/05/2015 23:45
אני פשוט מכינה עכשיו עוד מאכלים בסגנון וחייבת לדעת...
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה_מנהלת הפורום
20/05/2015 09:05
סורי האתר היתה תקלה באתר אתמול ולא יכולתי להשיב.
אנחנו לא בודקים כאן מתכונים אבל לפי מה שרשמת התבשילים מורכבים מירקות כך שאין בעיה.
לתשומת ליבך השימוש בדבש/סילאן/ריבה - כפית חינמית ליום.
תשתדלי לשמור על הפרש השעות בין הארוחות זה חשוב.
סגור
פתיחה בחלון חדש
היי אורנה!
barbiegirl
20/05/2015 12:44
דבר ראשון אני מודה לך על התשובה!
אני יודעת שלא בודקים מתכונים פשוט הייתי חייבת לוודא אז מאוד מעריכה את זה
אני אשים לב יותר להגבלות של ריבה/סילאן/דבש מוגבל ...
ואני באמת משתדלת לשמור על הפרשים לפחות בינתיים בימים האלה שאני בבית ויכולה לשלוט על הכול ללא אילוצים!
שיהיה המשך שבוע של כיף וחג שמח!
סגור
פתיחה בחלון חדש
שאלה לגבי דגים...
barbiegirl
19/05/2015 15:59
1. דג לברק נחשב דג פילה?כי אני לא מצליחה למצוא לו ערך תזונתי
2.אני מתחילה להטיל פקפוק בנתונים שנותנת מאיה רוזמן...היא כותב ש100 גרם דג לברק יש 208 קלוריות בעוד שאנחנו צריכים לאכול 150 גרם עד 200 קלוריות
ראיתי באתרים אחרים שבלברק יש 200 קלוריות ל200 גרם לפני בישול וזה יותר הגיוני אז אני לוקחת את הדברים של מאיה עירבון מוגבל...
3. איזה דגים מומלצים?ומה אתן אוכלות?אני אוכלת סול ולברק
סגור
פתיחה בחלון חדש
פילה זה חלק ללא עצמות
מירי
19/05/2015 17:34
גם בדג וגם בבשר, יש פילה עוף שזה 2 לשונות עוף בפנים חזה העוף, פילה בקר חלק שנמצא בין הצלעות והוא בצורת ״לשון״,
את הלברק ניתן למצוא טרי, או מפולט(פילה) קפוא ליד האמנונים( מושטים)
אני עושה קציצות דגים ברוטב עגבניות מפילה בקלה, אוכלת סלמון.
הלברק הוא לא דג מומלץ בתוכנית, הוא שמן יותר ומאוד דומה למושט
סגור
פתיחה בחלון חדש
היי מירי
barbiegirl
19/05/2015 17:45
אני קונה אותו יחידה אחת קפואה...
אז את אומרת שלא כדאי?כי אכלתי היום לארוחת צהריים,מקווה שזה לא יגרום לעלייה כי בדיוק התחלתי שבוע חדש...
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה?
barbiegirl
19/05/2015 23:45
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה_מנהלת הפורום
20/05/2015 09:12
כל דג לא חשוב מאיזה סוג
סגור
פתיחה בחלון חדש
חידוש!! איזה כיף!!
מירי
20/05/2015 09:43
סגור
פתיחה בחלון חדש
איזה כיף!
barbiegirl
20/05/2015 12:22
כבר נבהלתי...מרוב שהיה טעים
תודה לך אורנה והמשך יום מקסים!!
סגור
פתיחה בחלון חדש
פילה זה חלק ללא עצמות
מירי
19/05/2015 17:34
גם בדג וגם בבשר, יש פילה עוף שזה 2 לשונות עוף בפנים חזה העוף, פילה בקר חלק שנמצא בין הצלעות והוא בצורת ״לשון״,
את הלברק ניתן למצוא טרי, או מפולט(פילה) קפוא ליד האמנונים( מושטים)
אני עושה קציצות דגים ברוטב עגבניות מפילה בקלה, אוכלת סלמון.
הלברק הוא לא דג מומלץ בתוכנית, הוא שמן יותר ומאוד דומה למושט
סגור
פתיחה בחלון חדש
ארוחת ביניים -צהרים
רוני
20/05/2015 08:42
אכלתי כוס גלידה דיאט+ 2 פרכיות אורז +כפית טחינה זה בסדר?
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה_מנהלת הפורום
20/05/2015 08:58
בתפריט 1200 כארוחת ביניים שניה ניתן לאכול חלבון+פחמימה זה בסדר
סגור
פתיחה בחלון חדש
תודה
רוני
20/05/2015 09:49
סגור
פתיחה בחלון חדש
המשקל נעצר
דורין
19/05/2015 17:42
היי ,חייבת עזרה.
אני אוכלת מסודר ללא פעילות גופנית ועליתי כקילו וחצי .
אני באמת אוכלת לפי התפריט של חלי והתחלתי להוסיף הליכה של 45 דק ולכול מקום אני מוסיפה הליכה ככה שאני הולכת ביום הרבה.
ואני עדיין רואה את אותו משקל, ואפילו 2 גרם יותר מיום ליום.
אני מרגישה שהגוף נתקע , קיימת אופציה כזו ? שהמשקל נעצר?
מה עושים ?
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה_מנהלת הפורום
20/05/2015 09:15
הי דורין,
אין צורך להישקל מדי יום סתם תיכנסי למוד-מלחמה.
יתכן שאת במשקל תקין? והגוף נלחם בך?
סגור
פתיחה בחלון חדש
טחינה גולמית, מדולדלת
אמונה AAAA
19/05/2015 18:23
ערב טוב,

כמה טחינה גולמית היא מנת חלבון (גבינה),
וכמה מדולדלת (מכינה לבד)

תודה
אמונה
סגור
פתיחה בחלון חדש
טחינה גולמית
עמית נחום
19/05/2015 22:37
כפית זה מנת שומן.. כף טחינה מוכנה זה חלבון גבינה יכול להיות (לא כשיגרה) או מנת שומן
סגור
פתיחה בחלון חדש
קמח
שרי
18/05/2015 23:51
כוס קמח כמה מנות פחמימה זה נחשב?
סגור
פתיחה בחלון חדש
2 כפות קמח זה מנת פחמימה
משה נורית
19/05/2015 10:32
לאיזה צורך את רוצה להשתמש
סגור
פתיחה בחלון חדש
רציתי לשים במרק בצל.
שרי
19/05/2015 20:50
.
סגור
פתיחה בחלון חדש
שאלות של "מתחילים"
זהבה דברת
18/05/2015 20:24
הי, יש לי כמה שאלות בנושא ארוחות הביניים:
1. אחה"צ: אני רגילה לשתות קפה בחלב ולאכול חטיף מתוק. לא מסוגלת גם להוסיף פרי אחד ומנת שומן אחת לארוחה הזו. האם אפשר לוותר? (כי "הפחידו" אותי שצריך לאכול הכול כמו שכתוב).
2. ארוחת לילה: האם אפשר להסתפק בחלבון או בפרי ולא בשניהם? אותה בעיה כמו אחה"צ.
3. ובנושא ארוחת צהריים: חסר לי מתוק בסוף. מה אפשר לאכול?
שאלות נוספות:
4. כמה חטיפי חלבה מותר בשבוע במקום מנת השומן?
5. אם מותר כוס חלב רזה ביום, למה אי אפשר להחליף אותו בחצי כוס חלב 3% ביום למשך כל השבוע? למה רק פעמיים בשבוע?
צר לי שהעמסתי אבל השאלות - שאלות..
תודה
זהבה
סגור
פתיחה בחלון חדש
תשובות של מתקדמים
עמית נחום
18/05/2015 21:48
חח סתם סתם..
1. מה זה קפה בחלב? עם חלב? כמה חלב? וחטיף מתוק- במה מדובר? כיף כף, מקופלת או חטיף אנרגיה?
כן, חייבים לאכול שני מרכיבים.. אני יכולה להציע לך לאכול כארוחת ביניים פחמימה חטיף אנרגיה וחלבון גבינה 1/2 כוס חלב 3% או כוס שלמה של חלב 1% (לנס קפה) ואז זה ייחשב פחמימה+ חלבון
2. לא.. אוכלים גם פרי וגפ חלבון.. תעשי לך שייק או שתבחרי פרי קטן(תמר מג'הול נגיד)
3. כלום.. חח סתם, אפשר ארטיק עד 15 קלוריות לאחד.. או סוכריה.. או משהו לשתות דיאט.. אני מפנקת את עצמי בסוכריה תמיד אחרי האוכל.
4. 4 פעמים.. שימי לב לכמות!
5. כי האחוזי שומן גבוהים
בהצלחה
סגור
פתיחה בחלון חדש
עמית וזהבה
יעל
18/05/2015 23:15
עמית, תודה על התשובה למעלה.. חסכתי לי בהודעה אחת
וזהבה, השיטה הכי טובה ללמוד את התוכנית היא לדפדף כאן בפורום וללמוד ״טריקים״ של אכילה. כמו למשל, המתוק שלי עם הקפה פעם ביום הוא פרוסת לחם (שאני לוקחת מאחת הארוחות שאני אוכלת באותו זמן ) שמה בטסטר שזה יהיה קריספי עם כפית ריבה לייט. כל אחת מסגלת לה הרגלי תוכנית לפי מה שמתאים לה. ועם הזמן לומדים.... בהצלחה
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה_מנהלת הפורום
18/05/2015 23:23
תיקון קטן... לגבי החלבה. אם מדובר בחטיף חלבה בארכה מותר חצי ממנו 4 פעמים בשבוע כמנת שומן, או לחילופין אחד שלם כחטיף אנרגיה פעם בשבוע
סגור
פתיחה בחלון חדש
תודה אורנה, גם לך
זהבה דברת
18/05/2015 23:56
סגור
פתיחה בחלון חדש
תודה יעל על התוספות
זהבה דברת
18/05/2015 23:55
סגור
פתיחה בחלון חדש
תודה עמית, שמחה ששימחתי אותך
זהבה דברת
18/05/2015 23:54
בכל אופן מאוד עזרת לי...
סגור
פתיחה בחלון חדש
פינוק של אחרי ארוחה
עפרי ע
19/05/2015 13:36
שותה שוקו מקקאו 100% וסוכרה דיאט וטיפה חלב. סוגר את הפינה...
סגור
פתיחה בחלון חדש
בעיה עם ארוחת הבוקר
זהבה דברת
19/05/2015 09:02
הי שוב,
יש לי בעיה עם ארוחת הבוקר פעמיים בשבוע, כשאני הולכת לפילאטיס.
אני לא אוכלת כלום, מלבד קפה לפני השיעור. לא יכולה!!
איך מתגברים על המגבלה של ארוחת בוקר שעה אחרי שמתעוררים? (מבלי לקום שעה קודם -זה בלתי אפשרי). ארוחת הבוקר אחרי השיעור יוצאת שעתיים וחצי אחרי שמתעוררת!!
תודה
זהבה
סגור
פתיחה בחלון חדש
אוכלים פשוט!
עמית נחום
19/05/2015 09:19
אני יודעת שאת לא רגילה.. אבל תכניסי לך את ההרגל.. תאכלי רק פרי (את ב1200?אם את ב1800 אז אכלי את הארוחת לילה - פר+חלבון) ואז זה קליל..
את תראי שזה משנה ממש! את תרגישי את ההבדל.. את לא תהיי רעבה כל היום ולא תרדפי אחרי מתוקים..
אני כבר שנתיים בתכנית והיום אין מצב שאני לא אוכלת על הבוקר, הבטן שלי כבר מקרקרת אחרי 45 דקות ערנות.. ולפני זה לא הייתי מכניסה לפה כלום עד 12! (כדי לא לפתוח את התיאבון ליום הזה חס וחלילה)
סגור
פתיחה בחלון חדש
משתפת
משה נורית
19/05/2015 10:36
עמית גם אני לא הייתי אוכלת כלום בעבר עד השעה 12 ולאחר מכן אוכלת סלט עם טונה קבוע
רוצה לומר שלא ירדתי גרם, אמרתי לעצמי כנראה זה הגיל.
מאז שהתחלתי בתוכנית של חלי מזה כ- 8 חודשים אוכלת טוב ונהנת מהגיוונים שאתן הבנות
מספרות וכייף שאת משתפת את השניה זה מאוד עוזר
סגור
פתיחה בחלון חדש
בוקר טוב
כפית
19/05/2015 10:00
לכל בעיה יש פתרון.

אם את בתפריט 1200 הפתרון ממש פשוט.
תאכלי את ארוחת 10:00 מיד כשתקומי, ואת ארוחת הבוקר (פחמימה + חלבון) לאחר הפילאטיס. זה אומר שאת צריכה לאכול פרי על הבוקר, ואני ממליצה שתאכלי מהפירות היבשים. תמר, כף צימוקים. את יכולה לאכול את זה בדרך, זה לא ישפיע לך ולהיפך זה רק יהיה לך יותר טוב, מכיוון שלא הכי מומלץ לעשות פעילות גופנית על בטן ריקה.

אם את בתפריט 1500 תעשי החלפה ותאכלי את ארוחת הלילה כארוחה ראשונה. קפה - את גם ככה שותה, אז פשוט תשתי אותו על בסיס חלב (שהחלב הוא מנת חלבון גבינה - כוס חלב 1%), ולזה תוסיפי את הפרי (שוב, פרי יבש הכי טוב במקרה הזה כי הנפח שלו הוא קטן).

תהני בפילאטיס
סגור
פתיחה בחלון חדש
תודה רבה בנות, אתן ממש - אבל ממש - נפלאות :)
זהבה דברת
19/05/2015 12:30
סגור
פתיחה בחלון חדש
יש לנו בבית רק קוטג 5% אפשר להשתמש
חן כהן
19/05/2015 06:56
בלזניה החלבית במקום ב3%?
סגור
פתיחה בחלון חדש
כן
עמית נחום
19/05/2015 09:20
לא צריך להוות בעיה.. רק שימי לב אם היא מוגבלת (אני כמעט בטוחה שכן)
סגור
פתיחה בחלון חדש
אפשר להקפיא את העוגת גבינה האפויה?
חן כהן
19/05/2015 06:54
אם לא ,כמה ימים היא יכולה להשאר במקרר?
סגור
פתיחה בחלון חדש
לא כדאי לך
עמית נחום
19/05/2015 09:16
ניסית.. היא יוצאת מיימית ממש
היא נשמרת דווקא הרבה זמן במקרר.. שבוע+
סגור
פתיחה בחלון חדש
ניתוח שרוול
יפית נדלר
18/05/2015 14:27
שלום רב
אבקש לדעת האם התפריט שמצוין לאחר ניתוח שרוול כמה קלוריות על מנת להרכיב תפריט עם גוון נוסף
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה_מנהלת הפורום
18/05/2015 23:29
התפריט מותאם למשרוולים ומופחת קלוריות בהתאם לנסיבות, את יכולה להיצמד לדוגמאות הרשומות בכל ארוחה או להחליף חלבון בחלבון, שומן בשומן וכו'
סגור
פתיחה בחלון חדש
היי כולן
יעל
18/05/2015 19:45
1. אפונה וגזר קטן כזה של שקית הקפאה של סנפרוסט הוא חינמי?..
2. נראה לכם נורא בתפריט כריכים מחר באופן חדפ להחליף מעדן בכוס חלב 1%?
תודה
סגור
פתיחה בחלון חדש
היי יעל
עמית נחום
18/05/2015 21:49
1. לא, יש אפונה.. זה פחמימה
2. לא, לא ניראה לי נורא בכלל

תהני
סגור
פתיחה בחלון חדש
נתקעתי עם חלב 3%
מירי
18/05/2015 19:12
איך השימוש בו?
סגור
פתיחה בחלון חדש
חצי כוס מנת חלבון. מוגבל פעמיים בשבוע
יעל
18/05/2015 19:46
.
סגור
פתיחה בחלון חדש
עוגת גבינה וביסקוויטים
עדן שי
16/05/2015 19:12
היי בנות,
הכנתי את העוגה בשעה טובה
כמה שאלות:

1) נראה לי שקניתי בסיקוויטים קטנים מידי, 25 קלוריות ליחידה של עלית (אלו היחידים שמצאתי במכולת אצלנו). אשמח לדעת כמה קלוריות יש אצלכם לביסקוויט בודד.

2) כמה זמן היא מחזיקה במקרר?

3) מישהי ניסתה להקפיא חתיכות ממנה?
אני היחידה שתאכל את זה בבית, אז שקלתי לפזר לחתיכות מוכנות ולהקפיא כמה
ואז להוציא 10 דקות לפני שרוצים לאכול (בגלל שזו עוגה יבשה ולא אפויה חשבתי שזה יכול להתאים), מה דעתכן?
סגור
פתיחה בחלון חדש
עוגת גבינה
מיטל
16/05/2015 19:31
ממליצה לך לא לשים שרוול שלם כמו שכתוב, תסדרי 4*3 דיצא לך 12 פתי בר למעלה ו12 למטה ככה יצא לך מדוייק,
במקרר זה מחזיק כמעט כל ה 14 יום , ממליצה לך להקפיא חצי מהתערובת וזה יצא כמו קסטה זה טעים ממש.
תהני
סגור
פתיחה בחלון חדש
עוגת גבינה
מיטל
16/05/2015 19:31
ממליצה לך לא לשים שרוול שלם כמו שכתוב, תסדרי 4*3 דיצא לך 12 פתי בר למעלה ו12 למטה ככה יצא לך מדוייק,
במקרר זה מחזיק כמעט כל ה 14 יום , ממליצה לך להקפיא חצי מהתערובת וזה יצא כמו קסטה זה טעים ממש.
תהני
סגור
פתיחה בחלון חדש
1. אבדוק אם יש לי בבית ואעדכן אחכ
כפית
16/05/2015 21:39
2. לדעתי לא מחזיקה מעל 6 ימים ולכן אני באופן אישי מכינה חצי כמות וממליצה על כך. אחרי כמה ימים הביסקוויטים מתחילים לקבל רטיבות מהבלילה של הגבינה ומתחילים להיות סמרטוטים כאלה וכבר פחות נהייה נחמד לאכול אותה כך.

3. לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא יהיה נחמד.
סגור
פתיחה בחלון חדש
אוסי
18/05/2015 11:02
אני מסכימה עם כפית שעד 6 ימים זה נהיה ממש נוזלי, אפילו קצת לפני. גם אני עושה חצי כמות.
(הפעם עשיתי עם 2 לוטוס וסידרתי אותם יפה יפה בכוסות חד"פ וזה עזר גם להשאר יפה וגם לא לגנוב עוד מהפרוסה הבאה )

לא זוכרת אם זאת הייתה זאת או עוגנת גבינה ללא אפיה אחרת- אבל לא היה משהו להקפיא.
סגור
פתיחה בחלון חדש
גם אני עושה תמיד חצי כמות
nof85
18/05/2015 12:49
בתבנית קטנה.. לטעמי אחרי 4 ימים כבר היא מקבלת טעם אחר ומרקם אחר... אני אישית שמה מעט פחות חלב כי אחרת היא נוזלית לי מדיי ומשתמשת בפתיבר קטנים ויוצא חצי שרוול ואפילו מספיק לפזר מלמעלה פירורים של פתיבר
סגור
פתיחה בחלון חדש
אליס בן אריה
18/05/2015 14:27
אני אישית עושה את זה עם לוטוס במנות אישיות ומקפיאה.. יוצא טעים ביותר
סגור
פתיחה בחלון חדש
יש עוד אופצייה
מיטל
18/05/2015 14:56
תכיני רק את הבלילה בלי הביסקוויטים וכל פעם שתחתכי לך פרוסה תשימי לך 2 ביסקוייטים טריים
סגור
פתיחה בחלון חדש
אחוזי שומן בפחמימה
טולי
18/05/2015 12:31
שאלה קצת מפגרת אבל מטרידה אותי
נכון חטיף אנרגיה מותר עד 5%? אז מדובר ב5 אחוז למאה גרם או לחטיף
כי לאחרונה שמתי לב שבכל הפחמימות (למעט לחם, חלק מהפריכיות ברנפלקס וטוסטעים) אחוזי השומן גבוהים מאוד ל100 גרם!
למשל, פריכיות בטעם קינמון - 11, עוגיות (גם ללא סוכר)-20 פלוס, פתיבייגל - 6+
זה תקין?
אני סתם מגזימה?
(זה התחיל כשראיתי שלחמית ממש שומני ושמתי לב שבאמת כמות השומן בו גבוהה נורא)
סגור
פתיחה בחלון חדש
מדובר על
כפית
18/05/2015 13:09
5 גרם שומן לחטיף (שימי לב שזה 5 גרם ולא 5%, וערכים הם פר חטיף ולא ערכים ל100 גרם)
סגור
פתיחה בחלון חדש
שמנת חמוצה 15%
טוני בוטביקה
12/05/2015 13:05
כמנת שומן 2 כפות שמנת כמה גרם זה?
סגור
פתיחה בחלון חדש
??
טוני בוטביקה
12/05/2015 17:22
מישהי יודעת?
סגור
פתיחה בחלון חדש
בעקרון כף זה בערך 15 גרם
מיטלוש82
12/05/2015 17:54
למיטב ידיעתי, שמנת 15% לא בתוכנית...
סגור
פתיחה בחלון חדש
אבל
לינויה וזה
12/05/2015 18:20
זה כתוב בתחליפים תחת מנות שומן
סגור
פתיחה בחלון חדש
שמנת חמוצה
שחרזדה
12/05/2015 23:07
2 כפות שמנת חמוצה 15 אחוז הם מנת שומן.
אני אוכלת את זה כמעט כל ערב בארוחת הערב שלי. מעולם לא פגע בירידה.
וטעיםםםםם
מבחינת גרמים אני לא יודעת כמה גרם זה כף. אבל מזה משנה בעצם? כף זו כף. שטוחה. אל תתעסקי בגרמים כי את הרי לא תשקלי כל דבר שתכניסי לפה כל החיים.

בתיאבון
סגור
פתיחה בחלון חדש
כןןן
טוני בוטביקה
14/05/2015 08:59
ככה אפשר להנות גם מגבינה וגם מחלבונים אחרים בארוחה זה מושלם
סגור
פתיחה בחלון חדש
בדיוק!
שחרזדה
18/05/2015 11:45
בדר"כ אני עושה חביתה או שקשוקה
ואז על הפרוסות לחם מורחת את השמנת ונשאר לי חצי חלבון כגלידונית לקינוח מתוק לארוחה.
שווה ממש!
סגור
פתיחה בחלון חדש
נמצאת עכשיו בבלאק..צריכה עזרה
ליטל כהנים
15/05/2015 12:02
אני נמצאת עכשיו בבלאק..ושוקלת מה להזמין...היום יום שישי ורוצה לשמור את ארוחת הצהריים עם מנת הבשר לארוחת הערב...
אז אני מזמינה המבורגר צמחוני שעשוי מעדשים פטריות ונבטים מונבטים...אני לא אוכלת את הלחמניה רק את ההמבורגר. זה מגיע עם בצל מטוגן ופטריות מוקפצות...אני אוכלת רק את הפטריות והזמנתי תוספת שעועית מוקפצת...עד כמה זה בחריגה לארוחת ערב?
אני מנסה לנתח את מה שאני אוכלת:
עדשים זה פחמימה
מנת שומן יש בטיגון של הפטריות המוקפצות
שעועית ירוקה מוקפצת בטוח במעט שמן...
האם זה כל כל גרוע שאני אוכלת את זה ?
בדיוק מתחילה לאכול....המנה הגיע כרגע...
אשמח לשמוע את דעתכן
סגור
פתיחה בחלון חדש
צר לי..
עמית נחום
15/05/2015 14:21
את שואלת מאוחר מידי.. כבר הזמנת.. מה זה יעזור?

עדשים- מותר לך חצי כוס.. אני בטוחה שהקציצת המבורגר הזאת לא עשויה מחצי כוס עדשים..
השעועית שלהם מפוצצת בשמן! את תיראי כשתאכלי- השפתיים שלך יהיו כאילו שמת ליפגלוס
פטריות מוקפצות זה עוד שמן
חלבון גבינה?..

בקיצור לא.. את לא יכולה שזה יהיה בתכנית
המקסימום שאת יכולה לעשות זה לחשב כמה זמן ארוחת ערב בקלוריות ולהעריך כמה זה באוכל שאת אוכלת עכשיו..
למרות שגם את זה את לא באמת יודעת

מצטערת שאני לא נחמדה ולא מוצאת לך דרך לשלב את זה
זה כי אני באמת לא יודעת איך אפשר, או אם אפשר בכלל
סגור
פתיחה בחלון חדש
אין עלייך עמית
עדן שי
15/05/2015 14:26
הכי טוב להיות אמיתי
כיף לקרוא אותך
והכי חשוב מבחינתי- את מלמדת אותי איך לחשב דברים כמו שהם ולא לעגל פינות. תודה.
סגור
פתיחה בחלון חדש
אין על מה, שמחה לשמוע:)
עמית נחום
15/05/2015 14:33
סגור
פתיחה בחלון חדש
עדשים זה גם חלבון...
אוסי
18/05/2015 11:06
מכינים את ההמבורגים הצחנוניים מעשים = פטריות בפנים, יחסית זה יוצר חלבון וחצי- חלבון בשרי... לפי מה שאני מבינה לפחות.

עם זאת, כמות השומן מוגזמת במסעדות
סגור
פתיחה בחלון חדש
החלפת ארוחת ביניים
אתי
18/05/2015 10:47
בוקר טוב,
מאז התחלת ביצוע התפריט (1200) אני מוצאת שאני מתקשה מאוד להתנהל עם ארוחת הביניים באזור השעה 10:30 בבוקר שהיא לפי מה שרשום רק פרי אחד.
זה לא משביע אותי ולא מחזיק אותי עד הצהריים ואו שאני נשברת ואוכלת עוד משהו (בדרכ לא ככ דיאטטי ) או שאני סוחבת ומגיעה לארוחת הצהריים מורעבת.
במקביל , אני בדרכ ישנה מוקדם ולכן לא אוכלת את ארוחת הלילה.
האם יש אפשרות להחליף בין הארוחות - ביניים / לילה ?
תודה על ההתייחסות
סגור
פתיחה בחלון חדש
כן
אוסי
18/05/2015 10:52
רשום לך את זה בהנחיות, אפשר להזיז את כל הארוחות במלואן (לא חלקים ממנה) ולסדר את הרצף ארוחות על פי העדפותיך, של רעב או של התארגנות ולו"ז.
סגור
פתיחה בחלון חדש
תודה :)
אתי
18/05/2015 10:59
סגור
פתיחה בחלון חדש
חלב שקדים/ אגוזי לוז
טל
14/05/2015 17:56
היי,

מישהי יודעת אם החלב שווה ערך לחלב 1 אחוז?
אפשר להשתמש בו כתחליף לחלב 1 אחוז?

יש הגבלות?
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה_מנהלת הפורום
17/05/2015 19:30
לא כחלבון גבינה אבל כתוספת לקפה אפשר
סגור
פתיחה בחלון חדש
וחלב סויה כן אפשר כחלבון גבינה, נכון?
עדן שי
17/05/2015 21:56
סגור
פתיחה בחלון חדש
נכון
לינויה וזה
17/05/2015 23:28
=]
סגור
פתיחה בחלון חדש
ריבת חלב במקום דבש
קרן לוי
17/05/2015 19:27
היי האם ניתן לאכול במקום הכפית דבש החינמית כפית ריבת חלב.? יש בזה פחות קלוריות ופחות פחמימות
סגור
פתיחה בחלון חדש
אני לא מאמינה שאפשר..
עמית נחום
17/05/2015 23:00
תסתכלי על אחוזי שומן.. בטח שם הבעיה
סגור
פתיחה בחלון חדש
ארוחת לילה
חדשה
17/05/2015 20:45
מיני טילון יכול להיות ארוחת לילה?
צירפתי תמונה
סגור
פתיחה בחלון חדש
התמונה לא עלתה
עדן שי
17/05/2015 21:55
תנסי להקטין אותה בצייר ולשמור שוב ולהעלות
בכל מקרה, אם זה הטילון שאני חושבת והוא עד 80 קלוריות ניתן
סגור
פתיחה בחלון חדש
זה שבגודל זרת?
עמית נחום
17/05/2015 22:59
כן.. זה מנת חלבון גבינה.. תהני.. (עד כמה שאפשר)
סגור
פתיחה בחלון חדש
שאלה בקשר למנה המותרת
הילה שינדל
14/05/2015 18:33
צריך לבחור יום קבוע בשבוע? או שאפשר נגיד לאכול אותה ביום שבת ואז לדוגמא ביום ראשון או שני את המנה המותרת של שבוע הבא?
סגור
פתיחה בחלון חדש
מתי שמתחשק
לינויה וזה
14/05/2015 18:59
רק לא פעמיים באותו שבוע שמתחיל מהשקילה.. נגיד את נשקלת בראשון, אין בעיה שתעשי מותרת בשבת ואז מותרת של השבוע החדש בראשון...
סגור
פתיחה בחלון חדש
טיפ
מיטל
16/05/2015 19:34
מניסיון ממליצה לך לעשות אותה באמצע השבוע כדי שייתן לך תמריץ עד סוף השבוע, תהני
סגור
פתיחה בחלון חדש
ואני ממליצה
ירושלמית
17/05/2015 19:44
לאכול אותה אחרי השקילה , ולמחרת להתחיל שבוע חדש
סגור
פתיחה בחלון חדש
ואני ממליצה
עדן שי
17/05/2015 21:55
לאכול אותה בסופ"ש כשיש יותר פיתויים
ועלולים לחרוג

לסיכום - תראי מתי זה יושב לך הכי טוב, לכל אחת יש העדפה אחרת
סגור
פתיחה בחלון חדש
מרק עדשים
שלומית אמיתי
14/05/2015 19:20
תפו"א קטן
3/4 כוס עדשים אדומות
2 גזרים
מים
תבלינים

האם כל (!) המנה יכולה להחשב לארוחת צהריים? (העדשים הכאדומות אמנת חלבון בשר והתפו"א כפחממה). האם אפשר לאכול כמה פעמים בשבוע שרוצים?
סגור
פתיחה בחלון חדש
כן
עמית נחום
15/05/2015 14:24
אפשר.. ואפילו תוסיפי עוד 1/2 כוס עדשים
סגור
פתיחה בחלון חדש
שלומית אמיתי
15/05/2015 20:14
תודה!
סגור
פתיחה בחלון חדש
שלומית
כפית
15/05/2015 22:25
האם מדובר על 3/4 כוס עדשים לפני בישול?

אצל חלי כשמדובר על עדשים מודדים אותם לאחר הבישול.

מותר כוס וחצי של עדשים במקום חלבון בשר אבל זה כוס וחצי לאחר בישול. אני מניחה שמ3/4 כוס לפני בישול יוצאת כמות של כוס וחצי לאחר בישול לכן לא ממליצה שתוסיפי יותר.
סגור
פתיחה בחלון חדש
מדובר בעדשים כתומות
שלומית אמיתי
17/05/2015 21:35
הן די נשארות באותו הגודל לאחר הבישול.
סגור
פתיחה בחלון חדש
צ׳יפס קולורבי
חדשה
15/05/2015 17:25
אני זוכרת שראיתי בפורום מתכון לצ׳יפס קולורבי בתנור אבל אני לא מוצאת את המתכון המדוייק.

מישהי יכולה לעזור?
סגור
פתיחה בחלון חדש
צ'יפס קולורבי חינמי
עפרי ע
16/05/2015 09:45
חותכים קולורבי לרצועות כמו צ'יפס. משרים כמה דקות בסויה, שמן זית, פלפל , מלח, וכורכום

אופים בתנור או בטוסטר אובן עד שהקולורבי רך ושחום. מכבים את התנור. מחכים דקה ומוציאים מהתנור.
סגור
פתיחה בחלון חדש
אחלה תודה, רק שאלה קטנה
חדשה
17/05/2015 12:01
כמה בערך שמן זית?
סגור
פתיחה בחלון חדש
לפי הטעם
עפרי ע
17/05/2015 14:28
אני מרססת עם תרסיס שמן זית - 3- 5 התזות בערך...
סגור
פתיחה בחלון חדש
כדי שזה יהיה חינמי
כפית
17/05/2015 17:53
רק תרסיס..

לא יותר מ-10 התזות קצרות
סגור
פתיחה בחלון חדש
מעולה תודה לשתיכן
חדשה
17/05/2015 20:46
סגור
פתיחה בחלון חדש
שאלה לגבי עלי סיגר
מירי
13/05/2015 17:19
כמה מותר בתור מנת פחמימה אוד או שתיים ?
תודה
סגור
פתיחה בחלון חדש
אורנה_מנהלת הפורום
17/05/2015 19:35
1 גדול או 2 קטנים. קשה למצוא את הקטנים...
תשתמשי באחד גדול.
אני אוהבת לשים על מחבת טפלון ולהכין עליו חביתה + פרוסה גבנצ 5% כארוחת ערב
סגור
פתיחה בחלון חדש
נושא
הודעה
שליחת להודעה
ביטול