חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!

מהו בשר רזה וכיצד אפשר לשלב אותו בדיאטה?

לרוב אומרים את המילה בשר הכוונה היא לבשר בקר.
חשוב לדעת שהערך התזונתי והקולינרי של בשר בקר משתנה מנתח לנתח.

ישנם נתחים בעלי תכולת שומן גבוהה כגון אנטריקוט ובריסקט או נתחים בעלי תכולת שומן נמוכה יותר ותכולת חלבון גבוהה יותר כגון כתף בקר.

לבשר בקר באופן כללי יש תכולת ברזל גדולה יותר, אבץ וויטמין B12 מאשר בשר עוף או הודו ועל כן אנו ממליצים לשלב נתחים של בשר בקר רזה עד פעמיים בשבוע. כך גם נהנים מהערכים התזונתיים שלו וגם אוכלים נתחים עם פחות שומן.

היכרות עם נתחי הבקר והערך התזונתי שלהם


המילה “בשר” מקושרת לרוב לבשר בקר, אך חשוב לציין שהערך התזונתי של בשר בקר משתנה בהתאם לנתח.
בעוד שחלק מהנתחים כמו אנטריקוט וחזה הם בעלי תכולת שומן גבוהה, באחרים כמו כתף בקר יש תכולת שומן נמוכה יותר ותכולת חלבון גבוהה יותר.

היתרונות של אכילת בשר בקר רזה


לבשר בקר יש רמות גבוהות יותר של ברזל, אבץ וויטמין B12 בהשוואה לבשר עוף או הודו.
זו הסיבה שמומלץ לצרוך נתחי בקר רזה עד פעמיים בשבוע כדי ליהנות מערכיו התזונתיים ולצרוך נתחים עם פחות שומן.
כמה דוגמאות לנתחי בקר רזים כוללות חלקים מספר 3, 4, 5, 6 ו-13. הכתף (מספר 4) מאופיינת ברקמת חיבור דקה ובמרקם חלק, מה שהופך אותה לנתח רב-תכליתי המתאים לשיטות בישול שונות.

 

דוגמאות לבשר רזה 

הנתחים של הבקר אשר יותר דלים בשומן הם חלקים מספר 3,4,5,6,13.  

מספר 3 הוא החזה – מאופיין בסיבים ארוכים ומודגשים. מתאים בעיקר לבישול ארוך בנוזלים, לבישול בחתיכות קטנות, לכבישה.

מספר 4 הוא הכתף – מאופיין ברקמת חיבור דקה ובעל מרקם חלק. מתאים לצלייה בחתיכות קטנות או לצלייה בנוזלים בצורת נתח שלם וגם לטחינה.

מספר 5 הוא צלי כתף – מאופיין ברקמת חיבור העשויה מקולגן (חלבון) העוברת במרכז, הנמסה במהלך הבישול ויוצרת מרקם ג’לטיני. מתאים לצלייה בתנור, בסיר או בנוזלים וגם לבישול ארוך.

מספר 6 הוא פילה מדומה – מאופיין בשכבת עור דקיקה העוטפת אותו ובעל מרקם חלק לגמרי, עם סיבים קצרים מאוד. מתאים לצלייה כנתח שלם או לבישול ארוך.

מספר 13 הוא שייטל – מאופיין במרקם רך בעל סיבים קצרים. מתאים לצלייה קצרה והקפצה וגם לצלייה ארוכה כחלק מתבשלים או צלי, אך הימנעו מלייבש אותו.

שילוב בשר רזה בתוכנית חלי ממן

מבחינת התוכנית, הכמות של בקר רזה הנחשבת כתחליף למנת בשר היא  150 גרם לפני בישול שהם 100 גרם אחרי בישול ללא תלות אם נתח הבשר טחון או חתוך לנתחים גדולים או קטנים. . כמות זו  שווה לכ- 200 קק”ל ומכילה כ- 20 גרם חלבון.

ולמי שממש אוהב את נתחי הבשר השמנים אל חשש, אנו ממליצים לשלב במסגרת המנה המותרת

 

למעבר למתכוני דיאטה באתר חלי ממן >>

 

קטגוריות: אוכל, בריאות

    כתבות נוספות

    דברו איתי
    Whatsapp icon
    Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
    נגישות