הצטרפות לקבוצת חלי ממן
שם
טלפון
דוא"ל
יישוב
 

המתכונים של חלי

מרק עדשים כתומות

 
מרכיבים :
כוס עדשים כתומות (170 גרם), נקיות ושטופות
גבעול סלרי גדול (להשאיר שלם)
2 גבעולי פטרוזיליה (להשאיר שלמים)
כף שמן זית
2 קישואים בינוניים מגורדים דק
1 שן שום כתושה
בצל בינוני קצוץ דק דק
מלח, פלפל שחור
חצי כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה כמון

אופן הכנה :
מחממים את השמן בסיר גדול, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את שן השום הכתושה, הכורכום, פלפל שחור והכמון ומערבבים, 
מוסיפים את העדשים והקישואים המגורדים ומערבבים שוב.
מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות.  מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.
מוסיפים את גבעולי הסלרי וגבעולי הפטרוזיליה לתוך מי המרק, מכסים את הסיר ומכבים את האש.

8 מנות
כל מנה = מנת פחמימה / מנת חלבון גבינה