הצטרפות לקבוצת חלי ממן
שם
טלפון
דוא"ל
יישוב
 

המתכונים של חלי

סלט סלק אדום טרי

 
מרכיבים :
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 קופסה של עירית
קולרבי בגודל קטן
גזר בגודל בינוני
סלק אדום בגודל בינוני
כפית דבש
כפית שמן זית
מלח, פלפל לבן
מגרדים דק את הירקות (הסלק, הגזר והקולרבי) ומעבירים לקערה.  מכניסים לצנצנת זכוכית את החומץ הבלסמי ומחממים במיקרוגל כ 20-30 שניות, שד שמבעבע מעט.  זהירות, חם!  מוספים את הדבש ומערבבים עד הוא נמס.
מוסיפים את שמן הזית, הג'ינג'ר הטחון, מלח ופלפל לפי הטעם, סוגרים את הצנצנת ומנערים.
שופכים את הרוטב על הירקות הקצוצים, מערבבים ומגשים.  
טעים גם אחרי יום במקרר.  הסלק צובע באדום את הירקות האחרים, אבל הטעם נשאר.

בחלוקה ל- 2 מנות:  כל מנה = מנת פחמימה
בחלוקה ל- 5 מנות:  כל מנה = חינם פעם ביום


אופן הכנה :