הצטרפות לקבוצת חלי ממן
שם
טלפון
דוא"ל
יישוב
 

המתכונים של חלי

סלט סלק אדום טרי

 
מרכיבים :
סלק אדום בגודל בינוני
גזר בגודל בינוני
קולרבי בגודל קטן
1/4 קופסה של עירית
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
2 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש
כפית שמן זית
מלח, פלפל לבן
מגרדים דק את הירקות (הסלק, הגזר והקולרבי) ומעבירים לקערה.  מכניסים לצנצנת זכוכית את החומץ הבלסמי ומחממים במיקרוגל כ 20-30 שניות, שד שמבעבע מעט.  זהירות, חם!  מוספים את הדבש ומערבבים עד הוא נמס.
מוסיפים את שמן הזית, הג'ינג'ר הטחון, מלח ופלפל לפי הטעם, סוגרים את הצנצנת ומנערים.
שופכים את הרוטב על הירקות הקצוצים, מערבבים ומגשים.  
טעים גם אחרי יום במקרר.  הסלק צובע באדום את הירקות האחרים, אבל הטעם נשאר.

בחלוקה ל- 2 מנות:  כל מנה = מנת פחמימה
בחלוקה ל- 5 מנות:  כל מנה = חינם פעם ביום


אופן הכנה :