הצטרפות לקבוצת חלי ממן
שם
טלפון
דוא"ל
יישוב
 

המתכונים של חלי

פשטידת ירק טבעונית

מרכיבים :
4 קישואים גדולים
3 כפות קצוצות של פטרוזיליה/כוסברה/שמיר (לפי הטעם)
2 גזרים בינוניים
1 כפית שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות שמן זית או שמן קנולה
1 כוס קמח (רצוי 1/2 כוס קמח מלא ו קמח כוסמין + 1/2 כוס קמח לבן)
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות מים
מלח, פלפל לבן

אופן הכנה :
טוחנים היטב את הקישואים במעבד מזון, מוציאים למסננת וסוחטים להגרת נוזלים (הקישואים יאבדו כחצי מנפחם לאחר הסחיטה).
מחממים במחבת את כפית שמן הזית ומטגנים את בצל הקצוץ עד להזהבה.  מערבבים את הטחינה הגולמית עם מעט מים עד שמתקבל מרקם של משחה (הטחינה נועדה להחליף את הביצים בפשטידה).  טוחנים היטב את הגזרים במעבד מזון ומוספים את שאר המצרכים: הקישואים הסחוטים, הבצל המטוגן, הטחינה, שלוש כפות שמן וכוס קמח.  מערבבים היטב ומתבלים עם עשבי התבלין ועם מלח ופלפל לבן.  מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרוססת בספריי שמן.
אופים בחום בינוני כ- 40 דקות, עד שהפשטידה משחימה.  מקררים היטב לפני ההגשה כדי שהפשטידה תתייצב.
רצוי להכין יום מראש.

13 מנות
כל מנה = מנת פחמימה