הצטרפות לקבוצת חלי ממן
שם
טלפון
דוא"ל
יישוב
 

המתכונים של חלי

קציצות הודו ברוטב מתוק

 
מרכיבים :
מצרכים לקציצות:
1/2 קילו הודו אדום טחון
2 בצלים גדולים
כף שמית זית
1 תפוח אדמה גדול
1 גזל בינוני,
מתח, פלפל שחור טרי גרוס

מצרכים לרוטב:
2 שיני שום קצוצות דק
כפית שמן זית
100 גרם רסק עגבניות
1/3 כוס רוטב סויה
2 כפות דבש
מלח, פלפל שחור
נוזלי תפוח האדמה הסחוט
3/4 כוס מים רותחים

אופן הכנה :
קציצות:
חותכים את הבצל לקוביות קטנות.  מחממים כף שמן במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד שהוא מתרכך ומשחים.  מגררים דק את תפוח האדמה וסוחטים מנוזלים.  שומרים את הנוזלים לרוטב.  מגררים דק את הגזר.
מערבבים בקערה את ההודו הטחון עם הבצל המאודה, תפוח האדמה והגזר ומתבלים במלח ובפלפל שחור.  מניחים בצד לחצי שעה.
יוצרים קציצות שטוחות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור בחום בינוני במשך כעשר דקות (כדי לסגור את הקציצות וליצור מעטפת שתמנע מהם להידבק לסיר).

הרוטב
מעגנים בסיר רחב את שיני השום הקצוצות עם כפית שמן זית.  מוספים דבש, רסק עגבניות, רוטב סויה ותבלינים ומערבבים היטב.  מוספים את נוזלי תפוח האדמה הסחוט (כדי להסמיך את הרוטב) ואת המים הרותחים ומביאים לרתיחה.  מכניסים לסיר את הקציצות האפויות ומבשלים כחצי שעה.  הופכים את הקציצות לפחות פעם אחת במהלך הבישול.


5 מנות (כ 15-20 קציצות)
כל מנה = תחליף למנת חלבון בשר