הצטרפות לקבוצת חלי ממן
שם
טלפון
דוא"ל
יישוב
 

המתכונים של חלי

תבשיל כתף בקר בשום

 
מרכיבים :
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מלח
כף רסק עגבנות
2 גזרים
1 כרישה גדולה, החלק הלבן
כף שמן זית
1 קילו בשר כתף בקר
5-7 שיני שום חתוכות גס
כפית פפריקה חריפה
מגוון תבלינים שאוהבים (עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי וכו')

אופן הכנה :
מרססים היטב את הנתח הבשר בתרסיס שמן, ממליחים ומפלפלים.
מניחים את הנתח בסיר כבד ורחב שחומם מראש וסוגרים את הבשר מכל צדדיו. קוצצים את הכרישה ואת הגזר לקוביות זהות בגודלן.
מוציאים את הבשר ומניחים אותו בצד.  מוספים לסיר כף שמן זית, שום, גזר וכרישה ומטגנים קלות במשך כחמש דקות, מוספים את הבשר, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה לפי הטעם.  לאחר עשר דקות מוספים כף רסק ושתי כוסות מים (אפשר להוסיף עוד מים לפי הצורך, על המים לכסות את הנתח)
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את מכסה סגור לפחות ארבע שעות עד שהבשר רך ומתפורר בקלות.
מומלץ לפרוס לאחר שהבשר התקרר.

* כתף בקר הוא בשר רזה, כ- 5% שומן ככל שמבשלים אותו יותר, כך הוא נעשה רך ועסיסי

6 מנות
כל מנה = מנת חלבון בשרי