חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

שאלות נפוצות על השיטה להרזייה של חלי ממן

 
בעמוד זה ריכזנו עבורכם את כל השאלות והתשובות הנפוצות שרובכם שואלים אותנו באתר, בפורום דיאטה ובקבוצות התמיכה של חלי ממן

1. האם אוכלים לפני שקילה שבועית?


על מנת לשמור על שקילה הכי מהימנה, אנחנו ממליצים לא לאכול כ – 3 שעות לפני השקילה ולהפחית בשתייה, ככה נוכל לקבל משקל מדויק באותה שעה אחת לשבוע ללא השפעה של נוזלים על גופינו.


2. למה ככל שמתבגרים קשה יותר לרדת במשקל?


עם השנים, מתרחשת ירידה הדרגתית בקצב חילוף החומרים. באופן טבעי. יש שינוי בהרכב הגוף, הבטן גדלה לעומת הגפיים שמצטמצמות ולכן יש חשיבות לתזונה הולמת בגיל המבוגר. בגיל מבוגר יש פחות עיסוק בפעילות גופנית וגם ריבוי של דיאטות בעבר גם הן עלולות לפגוע בקצב חילוף החומרים. 


3. מה ההשפעה של המחזור חודשי על תהליך ההרזייה?

לאורך כל החודש מתרחשים בגוף האישה שינויים ברמות ההורמונים השונים. לפני הוסת (הדימום) בקרב הרבה נשים הגוף צובר נוזלים. חשוב לזכור שאין זו עלייה של שומן אלא נוזלים בלבד. יש נשים שאצלהן נבחין בכך דווקא בתקופת הביוץ (אמצע החזור החודשי).


4.למה בתקופת המחזור החודשי יש צורך גובר באכילה בכלל ובאכילת דברי מתיקה בפרט?

בזמן הוסת חלה ירידה ברמת הסרוטונין וברמת הסוכר בדם. פעילות גופנית, ארוחות מסודרות והעדפת פחמימות מורכבות ומלאות  על פני פחמימות פשוטות (ממתקים, פירות וכדומה), יכולים להקטין משמעותית את הדחף למתוק.

5.האם ניתן לרדת במשקל ללא פעילות גופנית?


כן, בהחלט. ירידה במשקל היא תוצאה של גרעון קלורי (מה שנכנס לגוף אל מול מה יוצא) ולכן גם ללא פעילות גופנית, ניתן לאכול ולרזות.
אך, חשוב לדעת כי לפעילות גופנית יש השלכות בריאותיות רבות ומומלץ לשלבה באורח חיים נכון ובריא. באמצעותה ניתן לקבל תוצאות יפות של חיטוב ועיצוב למראה גוף חזק ומוצק, מה שמשפיע על ירידה באחוזי שומן ועלייה או שימור במסת השריר שכה חשובה. מסת שריר גדולה מונעת את הירידה בחילוף החומרים המתרחש עם ההרזיה וכך תאפשר הרזיה לפרק זמן ארוך יותר.


6.מדוע לפעמים המשקל נעצר למרות ההקפדה על התוכנית?


כשאנו יורדים במשקל לעיתים הגוף מפרש זאת כרעב וכתוצאה מכך הגוף מפתח מנגנוני הגנה ששומרים על רקמת השומן לשעת צרה,  עקב כך, יכולה להיווצר האטה בקצב חילוף החומרים ולהאט את ההורדה במשקל ולגרום לתקיעות.
במקרה כזה, יש להיות סבלניים. ברגע שהגוף ירגיש שהוא מקבלת את כל הצרכים התזונתיים- תהליך הירידה במשקל ימשיך.
רצוי לבדוק האם קיימות סיבות אחרות לעצירה. למשל, צבירת נוזלים עקב פעילות הורמונלית או אי הקפדה על התוכנית הנובעת מטעויות בחישובים , ידע לקוי בנוגע לתוכנית, חוסר שעות שינה, מצבי רוח, בצקות וכדומה.  


7.למה ארוחת בוקר “פותחת” לי את התיאבון?

ארוחת בוקר חשובה מאוד על מנת לספק לגוף אנרגיה להתחיל את היום. ארוחת הבוקר משפרת את כושר הריכוז, הזיכרון, עוזרת במניעת השמנה ובהקטנת הסיכון למחלות לב. הסיבה שארוחת הבוקר לפעמים גורמת לתאבון מתמשך היא, שלאחר האכילה מופרש הורמון האינסולין , המאפשר את כניסת הסוכר מהדם אל התאים ומחסור בסוכר בדם מגביר את התיאבון. הפרשת אינסולין גבוהה ביותר כאשר אוכלים מזונות מתוקים ולאחריהם מתחיל המעגל שקשה לצאת ממנו – הרצון לעוד עוגייה ועוד קרקר ועוד חטיף. לכן מומלץ שארוחת הבוקר לא תכיל פחמימות פשוטות (סוכר, ריבה, דבש, עוגות ודברי מתיקה אחרים) אלא פחמימות מורכבות ומלאות (העשירות בסיבים) כמו לחם מקמח מלא, דגני בוקר מלאים או שיבולת שועל יחד עם חלבונים כמו גבינה וביצה וירקות.


8.האם מותר לאכול לחם?


פרוסת לחם רגילה מכילה כ- 80 קלוריות ואילו פרוסת לחם קל מכילה עד 45 קלוריות. זהו מחיר קלורי נמוך בכדי לזכות בתחושת שובע לאורך זמן. לפחמימות כגון לחם, תפקיד חשוב באספקת אנרגיה זמינה לפעילות הגוף, ובהגברת הפרשת חומר בשם סרוטונין במוח שאחראי על תחושת שובע ומצב רוח טוב, ולכן לא כדאי לוותר עליו.  רצוי לבחור בלחם מדגנים מלאים המכיל סיבים תזונתיים העוזרים אף הם לתחושת השובע ופעילות מערכת העיכול.


9.מה השעה המאוחרת ביותר בה ניתן לאכול את ארוחת הלילה ?

כל אחת ואחד  מנהלים שיגרת יום שונה. אין זה נכון שארוחת לילה משמינה. ארוחה זו וקודמתה (ארוחת ערב) חשובות לפני השינה לתחושת שובע במהלך הלילה, לשינה טובה, ושלא נקום רעבים ונגזים בארוחת הבוקר.

10.האם צריך להפריד בין פחמימות לחלבונים כדי לרדת במשקל?


לא. על מנת לרדת במשקל אין צורך לעשות הפרדה בין פחמימות לחלבונים משום שמה שקובע את ההורדה במשקל זה כמות הקלוריות שאכלנו, לעומת כמות הקלוריות ששרפנו בפעילות היומית.  הגוף מסוגל לעכל בו זמנית גם פחמימות, גם חלבונים וגם שומנים. למעשה רוב המזונות מכילים לפחות שניים משלושת אבות המזון, למשל לחם מכיל גם פחמימה וגם חלבון. השילוב של אבות מזון שונים עוזר לתחושת שובע יותר ממושכת מאשר ארוחה המבוססת רק על אב מזון אחד.


11.מדוע גברים מרזים מהר יותר מנשים?


גוף הגבר מכיל באופן טבעי יחסית יותר רקמת שריר מאשר רקמת שומן ביחס לגוף האישה. היות והשריר הוא הרקמה ש”שורפת אנרגיה” ואשר בה מתרחש חילוף החומרים, ואילו השומן פשוט “יושב שם”, לגבר קל יותר באופן טבעי לרזות ואף סביר שירזה יחסית מהר יותר מאישה.

12. מה עדיף לאכול – ירקות חיים או מבושלים?


מבחינת תהליך הרזיה אין זה משנה חי או מבושל, שניהם בריאים וחשובים. יש לזכור שבישול הירקות מביא להרס של חלק מהויטמינים על כן רצוי לשלב בתזונה היומיומית ירקות טריים.


14.האם מותר לשתות משקאות קלים ואלכוהול?


בהחלט, רק חשוב לזכור לקחת אותם בחשבון. משקאות דיאט מוגזים אפשר לשתות בשפיות, רק לא להגזים. אלכוהול ניתן לשלב 2 כוסות יין בחינם אך כל שאר המשקאות האלכוהולים כמנה מותרת בלבד.  


15.מה עדיף – שעה של פעילות רצופה או פעמיים חצי שעה?


עקרונית, אין הבדל. צריך רק לזכור ששריפת הקלוריות גבוהה יותר ככול שהפעילות ממושכת יותר ואינטנסיבית יותר, ובפעילות מפוצלת לוקח יותר זמן עד שמגיעים כל פעם לשיא המאמץ.


16.האם זה נכון שפעילות כוח מפריעה להרזיה?


לא נכון. מה שיכול להיות נכון הוא שזו תהיה הרזיה שלא תתבטא במשקל באופן מספרי, היות שמסת השריר תעלה ובעקבותיה גם משקל הגוף הכללי ואז הירידה במסת השומן לא בהכרח תתבטא במשקל אלא יותר בהצרת היקפים ומראה גוף חטוב, מעוצב ורזה יותר. פעילות כוח עוזרת להרזיה בטווח הארוך שכן היא עוזרת להפחית את הירידה בחילוף החומרים של הגוף ולכן חשובה בדיאטת הרזיה ממושכת.


17. אני לא אוכלת בשר, אני יכולה כל יום פחמימה מרובעת?

על מנת לשמור על קצב ירידה תקין, איננו ממליצים לאכול פחמימה מרובעת כל יום כי עודף פחמימות עלול לעכב ירידה במשקל ולפגוע בהרכב הגוף על ידי עליה בשומן. כדאי להיעזר בתפריט הצמחוני על מנת להגיע לצרכים התזונתיים הדרושים ומצד שני לא לפגוע בקצב ההרזיה.


18. האם ניתן בתוכנית לצרף את כל הפירות יחד?

לא ניתן לצרף את כל הפירות יחדיו משום שכמות גדולה זו עלולה להקפיץ את רמות הסוכר בדם בבת אחת (וגם את כמות הקלוריות) , ובהמשך להוביל לתחושת רעב או צורך נוסף באכילה, על ידי הפרשה מוגברת של הורמון האינסולין.  לכן חשוב הפיזור של מנות הפרי לאורך היום כחלק מתפריט מאוזן.


19.  האם אני יכולה לאכול פחמימות מתוקות ללא הגבלה ועדיין לרדת במשקל?


קיימת הגבלה לפחמימה מתוקה או מלוחה כתחליף לפחמימה רגילה, עד 100 קק”ל פעם ביום בלבד. פחמימה מתוקה או מלוחה ייחשבו כל חטיפי הדגנים למיניהם, חטיף שוקולד דיאטטיים, וופלים, עוגיות, במבה קטנה, חטיף אישי מלוח, פופקורן וכדומה. הפחמימות המתוקות אולי לא שונות בכמות הקלוריות לעומת מנת הפחמימה המורכבת אך הערך התזונתי שלהן לרוב פחות טוב (עתירות שומן וסוכר פשוט) והן פחות משביעות. לכן הוגבלו עד פעם ביום כחלק מתפריט מאוזן לצורך ירידה ושמירה על משקל.

 


לא מצאתם תשובה לשאלתכם?

מוזמנים לדבר איתי צור קשר באתר , בפייסבוק או בטלפון
1700-507-508

 

 

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות