קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

אורז בסיסי

מרכיבים:

  • אורז בסמתי
  • מלח ים(או לפי הטעם)
  • שמן קנולה
  • בצל קצוץ דק מאוד
  • מים

אופן הכנה:

שוטפים היטב את האורז במסננת, ומשאירים לייבוש בתוך המסננת.

מוסיפים את המלח על האורז שבמסננת.

מחממים את השמן בסיר בינוני בעל תחתית עבה, מוסיפים את הבצל וקורט מלח ומערבבים.

מנמיכים את האש, מכסים ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם.

כשהבצל מזהיב מגבירים את האש,

מוסיפים את האורז היבש והמומלח ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות נוספות עד שהאורז נהיה שקוף.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

מעבירים
את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר שיש בכיריים,

מכסים את הסיר במגבת מטבח נקייה
לספיגת עודפי הנוזלים מאדי המים, ומעליה מניחים את המכסה.מבשלים 12 דקות, מכבים את האש – ולא מסירים את המכסה!משהים עוד 3-5 דקות, פותחים ומערבבים מקפיצים קלות במזלג.

לצורך העשרת הטעם ניתן להוסיף פטריות, קישואים, גזר וכדומה.

 

3 כפות אורז=מנת פחמימה
תגיות: תוספות

מתכונים נוספים

דברו איתי
נגישות