קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

אורז עם זיתים

 

מצרכים (ל-6 מנות):

  • כוס טבעות זיתים בלי גלעינים
  • כוס אורז (לא מבושל)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • כפית שמן זית
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • כף שטוחה רסק עגבניות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • פלפל לבן, כמון (תיבול אפשרי)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז.
  2. שוטפים את טבעות הזיתים, כדי להפחית את כמות המלח.
  3. מחממים בסיר את כפית שמן הזית, ומוסיפים את השום הפרוס ואת הבצל הקצוץ. מאדים עד שהבצל משחים מעט.
  4. מוסיפים את האורז, את טבעות הזיתים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב. מתבלים לפי הטעם.
  5. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור במשך כ-20 דקות. מכבים את האש, מניחים ל-10 דקות, ורק לאחר מכן פותחים את המכסה.

 

כל מנה = מנת פחמימה + מנת שומן

תגיות: תוספות

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות