קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

החמין של אסנת המנחה

מצרכים:

3 כוסות חיטה
3 כוסות שעועית לבנה
(להשרות את השעועית עם החיטה בקערה עם הרבה מים לילה קודם)
6 ביצים טריות
6 תפוחי אדמה קלופים
בצל שלם קלוף
8 שיני שום קלופים
נתח בשר בקר (שמתאים לחמין מומלץ נתח מספר 8)

אופן הכנה:

בסיר בישול איטי – שוטפים את החיטה והשעועית אחרי שהושרו לילה קודם
ושופכים ללא המים לתחתית הסיר.
במרכז הסיר מניחים את הבצל הקלוף, מפזרים את שיני השום בין התערובת של החיטה.
מעל מניחים את תפוחי האדמה והבשר.
שמים 3 כפות סילאן, מלח, מעט פלפל שחור וכף תבלין בהרט (ראס אל חנות)
ממלאים את הסיר במים פושרים עד 4 ס”מ מגובה הסיר, שוטפים את הביצים ומניחים מעל.
מביאים לרתיחה כעשר דקות ואחר כך שמים על חום נמוך עד למחרת.

ביצה + תפוח אדמה + 6 כפות מכל התערובת = ארוחת צהריים

תגיות: בשר

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות