קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

כרעי עוף על מצע בורגול

5 מנות

 

2 כפות שמן

1/2 1 כוסות בורגול מושרה במים ומסונן

4 כוסות מים

מלח, פלפל שחור

3 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית אבקת זנגוויל

5 כרעי עוף

1 כוס מים רותחים

 

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים סיר עם 2 כפות השמן, ומעבירים אליו את הבורגול. קולים מעט תוך ערבוב. יוצקים 3 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבורגול התרכך והמים התאדו.
  3. מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן, השום, אבקת הזנגוויל, מלח ופלפל. מעבירים את העוף לתוך המשרה, ומערבבים כך שכולו יהיה מצופה. משרים כ-30 דקות.
  4. מרדפים תבנית בנייר אפייה. מפזרים עליה את הבורגול המבושל, מסדרים מעליו את כרעי העוף, ויוצקים את המשרה. יוצקים כוס מים רותחים.
  5. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, ואופים כשעתיים. מסירים את הנייר  ואופים עוד כ-10 דקות להשחמה.

 

  • כרע עוף (ללא עור) + 3 כפות בורגול לאחר בישול = תחליף ארוחת צהריים.
  • ניתן לשלב ירקות מבושלים כתוספת חינמית לארוחה משביעה.
תגיות: עוף

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות