קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

מאפה פילו עם מילוי פרג לפורים

מרכיבים:

  • 2 כוסות פרג טחון טרי (140 גר')
  • 6 עלי פילו
  • תרסיס שמן בטעם חמאה
  • ביצה טרופה
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 1/2 כוס אגוזי מלח טחונים דק (40 גר')
  • גרידה מחצי לימון
  • 2/3 כוס חלב 1%
  • כף חמאה (20 גרם)

אופן הכנה:

מכינים את המלית:  מחממים חלב, חמאה וסוכר עד סף רתיחה.  מנמיכים את האש ומוסיפים את האגוזים.  מערבבים דקה ומסירים מהאש.  מוסיפים את הפרג ואת גרידת הלימון ומערבבים היטב.  מצננים ומכסים בניילון.
מברישים עלי פילו עם מעט חלב ומניחים שני עלים זה על זה.  מרססים במעט תרסיס שמן.  מניחים שליש מהמלית בטור, כ- 2 ס"מ מקצה דף הפילו.  מברישים את הקצוות בביצה טרופה ומגלגלים בעדינות לרולדה.  מברישים מעל בביצה טרופה.  חוזרים על הפעולה עוד ב- 2 רולדות.  מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 1-12 דקות, עד שהרולדות מזהיבות קלות.
חותכים כל רולדה ל- 8 יחידות.  מגישים חם או פושר.

 

לקבל אוזן המן:  קורצים מכל דף פילו שיה עיגולים בגודל שווה.  מברישים כל עיגול במעט חלב ומניחים ארבעה עיגולים אחד על השני.  שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מברישים את הקצוות בביצה טרופה ומקפלים לצורת אוזן המן (כמו שעושים עם בצק פריך).
2 יחידות = תחליף לארוחת ביניים אחר הצהרים

מתכונים נוספים

דברו איתי
נגישות