קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

מיני קיש – מתכון של המנחה נטע

מרכיבים:

  • חבילת תחתיות ארטישוק קפואות (8-10 יח')
  • למלית פטריות:
  • 5 פטריות שמפיניון
  • 2/3 כוס שמנת לבישול 10% או שמנת אלפרו 5%
  • ביצה
  • תיבול – מלח, פלפל, אבקת מרק פטריות
  • למלית סלמון מעושן:
  • 100 גרם סלמון מעושן חתוך לקוביות
  • 2 גבועלי בצל ירוק או שמיר קצוצים (אפשר את שניהם)
  • תיבול – מלח, פלפל ואגוז מוסקט

אופן הכנה:

מבשלים את תחתיות הארטישוק עם מעט לימון סחוט עד לריכוך (כ – 10 דקות).

מלית פטריות:
מטגנים בצל ופטריות עם תרסיס שמן, מקררים מס' דקות ומערבבים עם שאר החומרים – שמנת לבישול וביצה, מתבלים.  
ממלאים את תחתיות הארטישוק, אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות עד להתייצבות המלית (כ- 20 דקות).

מלית סלמון מעושן:
מקפיצים את הסלמון המעושן במחבת עם תרסיס שמן דקה שתיים עד לקבלת צבע ורוד בהיר.  מקררים מס' דקות ומערבבים עם שאר החומרים – שמנת לבישול, ביצה, בצל ירוק או שמיר.
ממלאים את תחתיות הארטישוק, אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להתייצבות המלית (כ – 20 דקות).

מלית סלמון:  2 תחתיות ארטישוק = מנת חלבון גבינה
מלית פטריות: 3 תחתיות ארטישוק = מנת חלבון גבינה
מיני קיש - מתכון של המנחה נטע

מתכונים נוספים

דברו איתי
נגישות