קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

סדנת בישול עם גל וניאורה – 14.10

פיתה עם פלאפל- 
מצרכים:
1 פיתה קלה עד 100 קלוריות
שקית פלאפל ״חלי ממן״
1 עגבנייה
1 מלפפון
1/8 כרוב
פטרוזיליה

אופן הכנה:
לקערה שופכים את תערובת שקית הפלאפל ומוסיפים 250 מ״ל מים.
מחכים 2 דקות בזמן שהתערובת מתגבשת למרקם סמיך.
ניתן בשלב זה להוסיף תבלינים לפי הטעם לתערובת.
מכל הכמות אמורים לצאת בין 30/40 כדורים.
ניתן לאפות או ״לטגן״ במחבת.
בפיתה מורחים כף טחינה, עגבנייה, מלפפון, כרוב ופטרוזיליה.
10 כדורי פלאפל כחלבון בשר
6 כדורי פלאפל כחלבון וחצי גבינה.

עלה פילו ממולא בשר טחון ותרד-

מצרכים:
150 גרם בשר טחון לפני בישול
תרד (עדיף טרי)
1 בצל סגול
1 עלה פילו
תבלינים לפי הטעם

אופן הכנה:
במחבת מבשלים את הבצל, התרד והבשר הטחון. (הבשר צריך להגיע לגוון בז’)
מחכים שהתערובת תתקרר וממלאים בדף פילו (כמו באגרול).
מרססים את עלה הפילו במעט ספריי שמן ומכניסים לתנור למשך 20 דקות על 180 מעלות.
1/2 עלה פילו כפחמימה.
את שאר הבשר שיוצא אוכלים ללא העלה כמובן.
תצא כמות יותר גדולה של בשר ממה שנמלא בעלה פילו.
ניתן גם לקחת פחמימה מרובעת ולאכול את שני החצאים שיוצאים.

מוסקה ״מפורקת״-
מצרכים:
1 תפוח אדמה
1 חציל
1 עגבנייה
150 בשר טחון
1 עגבניות מרוסקות
1 פלפל אדום
1 פלפל חריף
1 רסק עגבניות

בתבנית אפייה מניחים פרוסות דקות של תפוח האדמה, החציל, העגבנייה והפלפל האדום.
מרססים בספריי שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
יש לבדוק כל ירק בנפרד. העגבנייה לדוגמה, תהיה מוכנה הרבה לפני התפוח אדמה והפלפל.
הירקות צריכים לצאת קראנצ’ים.
במחבת מבשלים את קופסת השימורים של העגבניות המרוסקות עם רסק עגבניות אחד.
המרקם צריך להיות מעט סמיך.
מתבלים במלח, פלפל ומעט פפריקה מתוקה וחריפה.
מוציאים את הרוטב ונותנים לו מעט להתקרר.
מבשלים את הבשר הטחון ומתבלים במלח, פלפל, ראס אל חנות, קינמון (מומלץ).
מתחילים לסדר את הירקות בסדר הבא, אחרי שיצאו מהתנור.
פרוסת תפוח אדמה, פרוסת חציל, פרוסת עגבנייה, פרוסת פלפל, בשר טחון, רוטב.
צריכות לצאת בערך 6-8 תחתיות כאלה.
כל הארוחה = תחליף לארוחת צהריים.

דרושים חלי ממן

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות