קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

סדנת ג’אנק פוד – שווארמה/המבורגר

מצרכים:

המבורגר:
1 ביצה
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/4 כפית סודה לשתיה
כף קטשופ או כף ברביקיו
מלח, פלפל וקינמון
1 בצל בינוני
כמה עלי נענע
2 פרוסות לחם אחיד
חסה סלנובה
עגבנייה
פרוסת בצל סגול

אופן ההכנה לקציצת ההמבורגר:
בקערה שמים את 1/2 קילו הבשר הטחון.
מוסיפים מלח ופלפל
קוצצים כמה עלי נענע בודדים
מוסיפים כף ברביקיו או כף קטשופ
וקצת פחות מ1/3 כפית סודה לשתייה (לגרום לקציצה לנפח) – לא חובה
מחממים מחבת ומתיזים ממש מעט ספריי שמן.
צולים את הקציצה ל-3 דקות (לדרגת מדיום) ניתן גם לצלות יותר לדרגת עשייה ״מוכנה״ יותר.
לוקחים 2 פרוסות לחם קל, או פיתה קלה.
בלחם מורחים כף מיונז לייט
מניחים פרוסת עגבניה
עלה חסה סלנובה (מומלץ, חסה פריכה ביותר)
ופרוסת בצל סגול
ניתן להוסיף גם ללחם כף קטשופ (חינמית ביום)
מניחים את הקציצה בלחם) ובתאבון!!

לתוספת הסלק החינמית:
מרתיחים סלק עד שנהיה רך.
פורסים לפרוסות דקות
מניחים בתבנית עם נייר אפייה את הפרוסות, מתבלים במלח גס וטימין.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות, או עד שהסלק הופך להיות ״קריספי״
(סלק 1 ביום חינמי)

שווארמה בפיתה קלה:
פיתה קלה
חצי קילו הודו נקבה
תבלין לשווארמה
בצל ופטריות
בהרט, מלח ופלפל
חומוס או טחינה
כרוב מגורד
עגבנייה ומלפפון קצוצים דק
1 פלפל שפקה

אופן ההכנה לשווארמה.
חותכים מנתח הודו פרוסות דקות ומתבלים בתבלין שווארמה, כמון, מעט כורכום, מלח ופלפל.
במחבת מתיזים מעט ספריי שמן, ומקפיצים את נתחי השווארמה עם פטריות ובצל.
בפיתה קלה מורחים כף טחינה מוכנה.
מגרדים כרוב לרצועות דקות ומוסיפים לפיתה.
קוצצים עגבניה ומלפפון, גם לסלט חינמי שיהיה בנוסף לפיתה וגם לפיתה עצמה.
מוסיפים לפיתה את נתחי השווארמה, הפטריות והבצל)
מומלץ להוסיף פלפל שיפקה (לאוהבי החריף).

תוספת חינמית בצד:
סלט ירקות קצוץ דק.
מתבלים בלימון, מלח ופלפל

תגיות:
דרושים חלי ממן

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות