קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

סדנת דגים: דניס בעטיפה עם עשבי תיבול/שווארמה דג ים 

דניס בעטיפה עם עשבי תיבול

 

מצרכים ל4 דגים:

⦁    4 דגי דניס שלמים, נקיים (במשקל של עד 250 גרם כל אחד)

⦁    4 ענפי רוזמרין

⦁    4 ענפי תימין

⦁    4 גבעולי שמיר

⦁    4 גבעולי כוסברה

⦁    4 שיני שום קצוצות

⦁    4 פרוסות לימון ללא חרצנים

⦁    מלח, פלפל שחור

⦁    2 כפות שמן זית

⦁    מלח גס

 

שלבי הכנה:

1.    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2.    בעזרת סכין, חורצים שלושה חריצים אלכסוניים בשני צדיו של כל דג.

3.    קוצצים היטב את פטרוזיליה, שמיר וכוסברה יחד עם שום ומתבלים בשמן זית,מלח, פלפל ולימון. מכניסים לבטן מעט מהתערובת.

4.    מכינים 4 יריעות אלומיניום גדולות ומצפים כל אחת מהן בנייר אפייה. מניחים דג אחד במרכז כל יריעה. מברישים אותו בשמן זית משני הצדדים, מניחים מעליו גבעולי רוזמרין ותימין, פרוסות לימון וזורים עליו מלח גס. סוגרים כל יריעה לעטיפה מהודקת. מניחים בתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.

כל מנה =  מנת חלבון בשר + מנת שומן

מנה אחת = תחליף חלבון בשרי בארוחת הצהריים.

 

שווארמה דגים

מצרכים ל2 מנות:

⦁    2 כפיות שמן זית

⦁    3 בצלים, פרוסים

⦁    400 גרם פילה דג ים טרי, חתוך לרצועות בעובי אצבע

⦁    1/2 כפית כורכום

⦁    1/2 כפית כמון

⦁    1/2 כפית בהרט

⦁    1/2 כפית פפריקה מעושנת

⦁    1/2 כפית צ’ילי חריף יבש

⦁    מלח, פלפל שחור

⦁    1 שן שום, כתושה

⦁    1 כף עלי אורגנו טרי

⦁    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

שלבי הכנה:

1.  מחממים מחבת עם כפית שמן זית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף, ומעבירים לקערה.

2.    בקערה נפרדת, מניחים את רצועות הדג. מוסיפים את כפית השמן הנותרת ואת התבלינים, ומערבבים היטב.

3.    מחממים מחבת. כשהיא חמה, מעבירים אליה את רצועות הדגים. מוסיפים את הבצל המטוגן, השום והאורגנו, וצולים מספר דקות.

4.    מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים לצד מנת פחמימה וסלט ירקות.

 

שתי מנות, כל המנה = תחליף למנת חלבון בשר

 

תגיות: שונות
דרושים חלי ממן

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות