קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

סדנת כריכים: פסטרמה/גבינת עיזים

 

ממרח ארטישוק ובזיליקום(משמש ל2 הכריכים)

מצרכים

שקית אחת של תחתיות ארטישוק קפואות
מיץ מלימון שלם
20 עלי בזיליקום טרי
2 כפיות חרדל דיז’ון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות
מלח
פלפל שחור

 

שלבי הכנה

  1. מבשלים עד לריכוך מלא את תחתיות הארטישוק בסיר עם מים ומלח
  2. חותכים לרבעים ומוסיפים למעבד מזון עם שאר הרכיבים.
  3. טוחנים היטב עד לממרח חלק מאד. מתבלים לפי צורך
  4. מעבירים לכלי להגשה

 

כריך פסטרמה:

לתמיסה:

3 עלי דפנה
3 שיני שום
2 כפות מלח
2 כפות דבש
ליטר מים

 

לפסטרמה:

חצי חזה הודו נקבה
2 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז’ון חלק
2 כפות שמן זית כתית מעולה
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף אורגנו יבש
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חוטי אפייה לקשירת הנתח(אופציונאלי)

תרסיס שמן זית
נייר אלומיניום

 

שלבי הכנה

  1. מערבבים את התמיסה ומכניסים אליה את ההודו ל-6-12 שעות לריכוך ותיבול.
  2. מדליקים תנור על 250 מעלות ומניחים במרכזו קערת נירוסטה עם מים לאידוי התנור
  3. על משטח עבודה נקי קושרים את החזה כמו צלי על מנת להבטיח צליה אחידה
  4. מערבבים בקערה את כל התבלינים ומעסים מכל צידי הנתח לספיגה מלאה.
  5. מניחים בכלי אפייה משומן בתרסיס.
  6. צולים את הנתח כ-10 דק’ להשחמה, מכסים בנייר אלומינים ומורידים את החום ל-160 מעלות ומוסיפים לאפות במשך 40-50 דקות נוספות. או עד שהטמפרטורה הפנימית הינה 65-70 מעלות צלזיוס)
  7. מכבים את התנור ומאפשרים לנתח להתקרר היטב לפני שחותכים אותו
  8. פורסים לפרוסות דקות. ניתן לשמור במקרר כ-5 ימים או עד חודש בהקפאה.

לכריך

מצרכים
חסה פרוסה
עגבנייה פרוסה
בצל סגול פרוס
קורינשונים
ממרח בזיליקום וארטישוק
לחם חלי ממן קלוי

 

שלבי הכנה:

מורחים את המטבל, מסדרים את הירקות והבשר – בתיאבון!

 

 

 

אנטיפסטי

חבילת פטריות שמפיון/פורטבלו – חתוכות לחצאים
בטטה – חתוכה לרבעים
2 קישואים – חתוכים לרבעים
2 גמבות – חתוכות לחצאים
בצל סגול חתוך לרבעים
2 גזרים – חתוכים לחצאים
ראש שום – חתוך לחצי
4 גבעולי תימין טרי
תרסיס שמן זית

 

הכנה:

  1. חותכים את הירקות ומסדרים בתבנית אפייה
  2. מרססים שמן זית, מלח ופלפל גס
  3. אופים כ-25 דק או עד לריכוך מלא

 

לכריך

ממרח ארטישוק ובזליקום
אנטיפסטי
גבינת עיזים פרומעז 9% שומן
לחם חלי ממן

 

 

 

 

תגיות: שונות
דרושים חלי ממן

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות