קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

סדנת מתוקים: סלסילות קדאיף/מאפה פילו במילוי תפוחים

סלסילות קדאיף במילוי פטיסיירורדים מפנק

מצרכים ל-8 מנות:

⦁    200 גרם אטריות קדאיף-  השערות הרגילות, לא הממותקות.

⦁    2 כפות שמן

⦁    1/2 ליטר חלב

⦁    30 גרם קורנפלור

⦁    4 חלמונים

⦁    1 כף מי ורדים

⦁    100 גרם סוכר

 

שלבי הכנת הסלסילות:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. שמים את אטריות הקדאיף בקערה  ומוסיפים את השמן. מערבבים היטב, עד שכל האטריות מצופות בשמן.

3. משמנים תבנית שקעים למאפינס. בעזרת הידיים, לוקחים קבוצת שערות ומשטחים על כף היד. מהדקים, ומעבירים לשקע המאפין, לקבלת צורה של קערה. מרפדים כך את כל השקעים.

4. אופים 10-5 דקות, עד שהתחתיות משחימות. ניתן לשמור בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד השימוש.

 

שלבי הכנת הקרם:

.1    בקערה ממיסים את הקמח/קורנפלור במעט חלב. מוסיפים חלמונים וטורפים עם מטרפה.2

.2    בסיר בעל תחתית עבה מרתיחים את יתרת החלב עם כף של מי ורדים. מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה לתוך תערובת הקורנפלור, להשוואת טמפרטורות.

.3    מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה. מצננים. מכסים בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.

.4     ממלאים את סלסילות הקדאיף עד שפתן בקרם. ניתן לפזר מעט פיסטוקים כתושים לקישוט.  ( ממש מעט כי אז זה עוד תוספת קלוריות של שומן) אם אפשר לוותר אז עדיף.

  •     בחלוקה ל -8 כל סלסילה  שווה למנת חלבון + פחמימה מתוקה + שומן. 

 

 

מאפה פילו במילוי תפוחים, אגוזים וקינמון

מצרכים ל-3 רולדות או מאפה מערבולת אחד (20 מנות)

מצרכים למלית:

⦁    1 כף (20 גרם) חמאה

⦁    1/2 כוס (100 גרם) סוכר

⦁    1/2 כוס (40 גרם) אגוזי מלך טחונים דק

⦁    2 תפוחים חתוכים לקוביות

⦁    כף קינמון

⦁    כפית אגוז מוסקט

⦁    קערת מים עם מיץ לימון

 

מצרכים לרולדה:

⦁    6 עלי פילו , מופשרים לילה במקרר לפי הוראות היצרן

⦁    ספרי שמן בטעם חמאה

⦁    מעט חלב

⦁    1 ביצה, טרופה

 

שלבי הכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את המלית: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה עם מים ולימון על מנת למנוע השחרה. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את התפוחים, הסוכר, האגוזים והתבלינים. מנמיכים את הלהבה, מערבבים היטב – מבשלים עד לריכוך חלקי של התפוחים. מסירים מהאש. מניחים בצד להתקרר.

3. מרכיבים את המאפה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה. מרססים אותו במעט תרסיס שמן ומברישים במעט חלב. מניחים מעליו עלה נוסף.

4. עורמים כשליש מהמלית בשורה, במרחק כ-2 ס”מ מקצות העלים. מברישים את קצוות העלים בביצה טרופה, ומגלגלים בעדינות לרולדה. מברישים את הרולדה מצדה העליון בביצה. מכינים עוד 2 רולדות באותה צורה.

5. מעבירים את הרולדות לתבנית מרופדת גדולה 40X32 בגיליון נייר אפייה. אופים 12-10 דקות, עד שהרולדות מזהיבות.

6. לאחר שהרולדות התקררו מעט, פורסים כל רולדה ל-8 פרוסות.

 

  • 2 יחידות = ארוחת ביניים אחר הצהריים, שזה פחמימה חלבון ושומן 

 

תגיות: שונות
דרושים חלי ממן

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות