קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

סלמון בשמנת עם אפונה וגזר

 

מצרכים (ל-3 מנות):

  • 600 גרם נתחי סלמון טרי, או קפוא שהופשר (3 יחידות של 200 גרם)
  • בצל קצוץ דק
  • 3 כוסות אפונה וגזר מסוננים
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס שמנת לבישול עד 10% שומן (120 מ"ל)
  • 2 כפיות חרדל
  • חופן שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מניחים את נתחי הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה (מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה). מרססים את הדג בתרסיס שמן ואופים כ-10 דקות.
  3. מרססים מחבת בתרסיס שמן. מטגנים את הבצל ואת השום על אש גבוהה עד שהם משחימים.
  4. מנמיכים את האש. מוסיפים את האפונה והגזר ואת השמנת ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את שאר התיבול: חרדל, שמיר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים במשך כ-8 דקות על אש נמוכה.
  6. מפוררים את הסלמון ומוסיפים לתבשיל.
  • אפשר לאכול חם, ואפשר לקרר ולאכול קר.

 

כל מנה + סלט עגבניות עם פלפל חריף ושום = ארוחת צהריים שלמה

 

 

 

 

תגיות: דגים

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות