עוגת גבינה אפויה- חלי ממן
* עם שיפורים של מירי רבינוביץ עוגצפת
750 גר גבינה לבנה 5%
3 חלמונים ביצה XL (או 4 L)
3 כפות קורנפלור
½ כפית אבקת וניל איכותית
40 גר פודינג וניל (2 כפות גדושות)
—————
5 חלבונים ביצה XL או 6 L
3/4 כוס תחליף “חצי סוכר”
אופציה: גרידה מ 1 לימון
הוראות הכנה:
- לחמם את התנור ל 150 מעלות ולהכניס תבנית מים רותחים שמונחת על הרשת
- לשים בקערה את כל החומרים מלבד החלבונים ולערבב היטב
- להקציף את החלבונים עם חצי סוכר לקצף יציב ומעט גמיש
- להוסיף לתערובת הגבינות בתנועת קיפול 1/3 מהכמות ולאחר מכן את היתר
- לשפוך לתבנית קוטר 20-22 מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובצדדים
- להכניס לתנור – בתוך תבנית המים. כעבור שעה וחצי לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לעוד שעתיים
מחלקים ל 12- מנת חלבון