קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

עוגת גבינה עם אוכמניות

 

מצרכים (ל-10 מנות):

  • 750 גרם גבינה לבנה 3%
  • 3 כפות סוכר (או 6 שקיות ממתיק מלאכותי)
  • 2 חלמונים
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 5 חלבונים מוקצפים + כף סוכר

 

לציפוי:

  • 1/2 צנצנת (150 גרם) קונפיטורת אוכמניות לייט של 778
  • 1/2 שקית אוכמניות קפואות (150 גרם)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי העוגה לבלילה אחידה, מלבד החלבונים המוקצפים.
  2. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך הבלילה.
  3. יוצקים לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מניחים את התבנית הקפיצית בתוך תבנית גדולה ועמוקה עם מים חמים.
  5. אופים בחום גבוה (220 מעלות) במשך כ-10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 40 דקות. מצננים.
  6. להכנת שכבת האוכמניות: מפשירים את האוכמניות הקפואות. מערבבים בקערית את קונפיטורת האוכמניות עם מזלג כדי לרכך אותה, מוסיפים את האוכמניות המופשרות ומערבבים בעדינות. מורחים שכבה אחידה על העוגה לאחר שהיא מתקררת.
  • העוגה טעימה גם כשהיא חמה.

 

 

כל מנה = מנת חלבון גבינה (+ כפית חינמית ביום של דבש או ריבה לייט)

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות