קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

פחזניות חגיגיות בשני מילויים

מרכיבים:

  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן קנולה ו שמן קוקוס מומס
  • 1 כוס מים
  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 4 ביצים

אופן הכנה:

מכניסים לסיר בינוני את המים, השמן, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה על אש בינונית.  מסירים מהאש, מוספים את הקמח ומערבבים במהירות.  מחזירים את הסיר לאש קטנה וממשיכים לערבב עד שנוצר גוש בצל אחיד.  מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.  מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.  מעבירים את הבצק לקערה ומערבבים בעזרת מערבל ידני.  מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עד שהיא נבלעת לחלוטין.  חוזרים על הפעולה עם כל ביצה בנפרד.  מעבירים את העיסה לשקית זילוף ומזלפים תלוליות בקוטר 3 ס"מ על התבניות, במרחק 4-5 ס"מ זו מזו (הפחזניות תופחות בתנור).  אופים כעשרים דקות או עד שהפחזניות מזהיבות.  זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור, וחשוב לשים לב שלא יישרפו.  מוציאים את הפחזניות מהתנור.
מנקבים בקיסם את החלק התחתון של הפחזניות כדי שהאוויר החם שהצטבר בפנים יתאדה.  משאירים את הפחזניות הפוכות (הנקב כלפי מעלה).  לאחר שהפחזניות מתקררות מזלפים את המילוי הנבחר פנימה באמצעות שק זילוף עם צנטר, ככפית לכל יחידה.

 

מצרכים למלית מתוקה – קרם וניל:  1/2 גביע גבינת ריקה 5%, כוס חלב 1%, 3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל (או כל טעם שאוהבים), 1/2 כפי גרידת תפוז/לימון, מעט תמצית וניל (לא חובה)
אופן ההכנה:  מערבבים את הפודינג עם החלב.  בקערה נפרדת מערבבים היטב את הגבינה עם גרידת התפוז ותמצית הוניל.  מאחדים את הפודינג עם הגבינה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

 

מצרכים למלית מלוחה – קרם טונה (פרווה):  2 קופסאות טונה משומרת במים, סחוטה היטב, כף שמן זית, קופסת אנשובי מסוננת היטב, כף צלפים (לא חובה), 1/2 בצל סגול קן, 1 כף קטשופ, כפית אורגנו יבש.
אופן ההכנה: מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.  מכניסים למקרר לילה או לכמה שעות להתייצבות.

 

35 מנות.
2 מנות (עם מלית) = מנת פחמימה + מנת חלבון גבינה
מתאים כארוחת ביניים אחר הצהריים או כארוחת לילה.

 

מתכונים נוספים

נגישות