קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

קציצות דגים פיקנטיות

 

מצרכים (ל-4 מנות, 13-12 קציצות):

  • 600 גרם פילה בקלה נקי וסחוט היטב (משקל לאחר סחיטה מנוזלים)
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
  • תפוח אדמה אדום קטן
  • 2 כפות פירורי לחם
  • בצל קטן
  • ביצה גדולה
  • מלח, פלפל שחור

מצרכים לרוטב:

  • 2 עגבניות גדולות מרוסקות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • כף רסק עגבניות
  • 1/2 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה (או כף שטוחה אריסה אדומה)
  • כפית שמן זית
  • 1/2 לימון קטן, פרוס לפרוסות דקות
  • 5 כוסות מים רותחים
  • מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת הדג: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים לעיסה, ומניחים למשך חצי שעה לפחות. בזמן המנוחה מכינים את הרוטב, כי הוא צריך להיות רותח כשמכניסים לתוכו את הקציצות.
  2. מכינים את הרוטב: בסיר שטוח, סוטאז’, מחממים את כפית השמן ומאדים את השום. מוסיפים את שאר הרכיבים, את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. יוצרים כדורים מתערובת הדג ומניחים בתוך הרוטב החם. מביאים לרתיחה פעם נוספת.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. הופכים את הקציצות לצד השני, ומבשלים עם מכסה סגור במשך כחצי שעה.

 

כל מנה (כ-3 קציצות עם רוטב) = מנת חלבון בשר

 

תגיות: דגים

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות