קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית
banner

תבשיל אורז ובשר

 מצרכים (ל-4 מנות):

  • 1/2 כוס אורז יבש
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 300 גרם הודו אדום טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • כפית שמן זית
  • 2 כפות שטוחות שקדים מולבנים פרוסים (30 גרם)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כפית קינמון (מומלץ)
  • 5 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. בוררים היטב את האורז ושוטפים.
  2. מטגנים בסיר את הבצל עם כפית שמן זית, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשרים הטחונים ומפוררים אותם תוך כדי טיגון, עד שהם משנים את צבעם.
  3. מוסיפים את האורז ואת התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. לאחר כרבע שעה מערבבים את התבשיל, ומתקנים תיבול לפי הצורך. לאחר הבישול משאירים מכוסה ל-10 דקות לפחות.
  5. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים למעלה את השקדים המולבנים.

מנה = ארוחת צהריים מלאה (מנת חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן)

 

תגיות: בשר
אורז עם שעועית מש

מתכונים נוספים

דברו איתי
נגישות