מצרכים:
- 6 יחידות עלי פילו
- תרסיס שמן בטעם חמאה
מילוי פרג: - 2 כוסות פרג טחון טרי (150 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (90 גרם)
- 2/3 כוס חלב 1%
- כף חמאה (15 גרם)
- גרידה מחצי לימון
- 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק (60 גרם)
- חצי כוס חלב 1% להברשת עלי הפילו במהלך ההכנה
- ביצה טרופה (נשתמש רק בחלק ממנה להברשת עלי הפילו)
אופן ההכנה:
להכנת המלית:
- מחממים את החלב, חמאה והסוכר עד סף הרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את האגוזים ומערבבים דקה ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הפרג, גרידת הלימון ומערבבים היטב. מצננים ומכסים בניילון.
להרכבה- 3 רולדות:
- מניחים עלה פילו על משטח ישר, מברישים אותו בחלב, מניחים עליו את עלה פילו שני ומרססים עם ספרי שמן
- מניחים כשליש ממלית הפרג בטור כ-2 סנטימטר מקצה דף הפילו.
- מברישים את הקצבות בביצה טרופה ומגלגלים בעדינות לרולדה.
- מברישים מעל בביצה טרופה.
- מעבירים את הרולדות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהן מזהיבות קלות.
חותכים כל רולדה ל-8 יחידות או ל 5 יחידות מתקבלות 24 יחידות או 15 יחידות בהתאמה
טעים חמים או פושר
24 יחידות, יחידה= פחמימה מתוקה
15 יחידות, יחידה = פחמימה מתוקה + מנת שומן