חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

מאפה פילו עם מילוי פרג

מצרכים:

  • 6 יחידות עלי פילו
  • תרסיס שמן בטעם חמאה
    מילוי פרג:
  • 2 כוסות פרג טחון טרי (150 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (90 גרם)
  • 2/3 כוס חלב 1%
  • כף חמאה (15 גרם)
  • גרידה מחצי לימון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק (60 גרם)
  • חצי כוס חלב 1% להברשת עלי הפילו במהלך ההכנה
  • ביצה טרופה (נשתמש רק בחלק ממנה להברשת עלי הפילו)

אופן ההכנה:

להכנת המלית:

  • מחממים את החלב, חמאה והסוכר עד סף הרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את  האגוזים ומערבבים דקה ומסירים מהאש.
  • מוסיפים את הפרג, גרידת הלימון ומערבבים היטב. מצננים ומכסים בניילון.

להרכבה- 3 רולדות:

  • מניחים עלה פילו על משטח ישר, מברישים אותו בחלב, מניחים עליו את עלה פילו שני ומרססים עם ספרי שמן
  • מניחים כשליש ממלית הפרג בטור כ-2 סנטימטר מקצה דף הפילו. 
  • מברישים את הקצבות בביצה טרופה ומגלגלים בעדינות לרולדה. 
  • מברישים מעל בביצה טרופה. 
  • מעבירים את הרולדות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהן מזהיבות קלות.

חותכים כל רולדה ל-8 יחידות או ל 5 יחידות מתקבלות 24 יחידות או 15 יחידות בהתאמה

טעים חמים או פושר 

24 יחידות, יחידה= פחמימה מתוקה
15 יחידות, יחידה = פחמימה מתוקה + מנת שומן

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות