חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
banner

דג בעגבניות ושומר

מרכיבים:

  • 6 פילטים בגודל כף יד (200 גרם) של דג ים: דניס/לברק/לוקוס וכו’
  • 1 כף שמן זית
  • 4 עלי מרווה
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים
  • 1-2 שיני שום פרוסות
  • 1/2 קילו עגבניות שרי תמר חצויות
  • 3 עגבניות תמר חצויות
  • שומר גדול פרוס דק
  • מלח וופלפל

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 220 מעלות.  מטגנים עלי מרווה במעט שמן זית בתוך מחבת גדולה שמתאימה גם לתנור.  מוסיפים פלפלים חריפים ומאדים עוד כ- 2 דקות.  מוספים את השום ומאדים כדקה.  מקפידים שלא יישרף.  מוסיפים את עגבניות השרי, את עגבניות התמר ואת השומר הפרוס ומביאים לרתיחה חלאה.  מסדרים את הדגים בין העגבניות ומתבלים.  אופים כ- 15 דקות, עד שהדג מוכן.
הערה:  את תבשיל העגבניות אפשר להכין מראש עד שלב הרתיחה.  את הדגים עצמם עדיף לבשל בסמוך להגשה.
6 מנות.  כל מנה = מנת חלבון בשר
תגיות: דגים

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות