חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
banner

לזניה חלבית

מרכיבים:

  • 10 פרוסות חצילים דקות שהוברשו בשמן זית
  • חצי כוס מים
  • 1 קופסא רסק עגבניות
  • 1 קופסא עגבניות מקולפות
  • 1 כף שמן
  • 1 ביצה
  • 1 קוטג’ 3%
  • 9 עלי לזניה
  • 1 בצל
  • 1 שום
  • 1 כף בזיליקום
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
  • פרוסת גבינה צהובה 22% מגורדת

אופן הכנה:

אופים את פרוסות החצילים כ-15 דקות. מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את הבצל, השום, רסק העגבניות וקופסת עגבניות מקולפות.  מוסיפים תבלינים ומים. מצננים את הרוטב. טורפים ביצה עם קופסת קוטג’ ומעט מלח.  מרפדים את תחתית התבנית ברוטב העגבניות ומעל מניחים את עלי הלזניה.  מברישים את העלים ברוטב, מפזרים עליהם את פרוסות החציל ומעליהן את מלית הגבינה.  מרפדים בעלי לזניה וחוזרים על הפעולה עם מלית הגבינה והחצילים שוב.  מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את הלזניה לכ- 40 דקות.  אחרי חצי שעה מפזרים את הגבינה המגורדת ומחזירים לתנור עד שהגבינה מבעבעת.

 

לזניה חלבית- 8 מנות, מנת פחמימה+ מנת חלבון גבינה  (מטבע כתום + מטבע צהוב)

חלוקה ל 6 מנות, מנה= מנת פחמימה + מנת חלבון גבינה + מנת שומן  (מטבע כתום + 1.5 מטבע צהוב)

חלוקה ל 5 מנות, מנה= 1.5 מנות חלבון גבינה + מנת פחמימה + מנת שומן   ( מטבע כתום + 2 מטבעות צהובים)

חלוקה ל 4 מנות, מנה= תחליף לארוחה הכוללת מנת חלבון בשר או 2.5 מנות חלבוני גבינה + מנת פחמימה + מנת שומן  ( מטבע כתום + 3 מטבעות צהובים)

תגיות: מאפים
לזניה חלבית

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות