חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
banner

לזניה לפסח

מרכיבים:

  • לרוטב:
  • מלח, פלפל לבן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • שן שום כתושה
  • 4 עגבניות מקולפות ומגוררות
  • 1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • למילוי:
  • 4 מצות קלות
  • גביע קוטג’ 5%
  • ביצה
  • 1/3 כוס חלב 1%
  • 1/3 כוס פתיתי עמק 9% (60 גרם) לפיזור על הלזניה

אופן הכנה:

להכנת הרוטב:  מאדים את הבצל בתרסיס שמן עד שהוא הופך לשקוף.  מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ ומאדים עוד כחמש דקות.  מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות, את השום הכתוש, את התבלינים ואת המים הרותחים.  מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.  מניחים מעט להצטנן.
מערבבים את הקוטג’ עם הביצה והחלב.
לוקחים תבנית חסינת אש שהוגדל שלה מתאים למצה שלמה.  שופכים חמישית מרוב העגבניות בתחתית התבנית ומניחים מעליו את המצה הראשונה.  מעל המצה מפזרים חמישית מרוב העגבניות ושליש מתערבות הקוטג’ ומכסים במצה השנייה.  מרכיבים את  שתי המצות האחרון באופן זהה (רוטב עגבניות, תערובת קוטג’ ומצה).  על המצה העליונה מורחים את חמישית הרוב שנשאר ומפזרים את הגבינה המגוררת.
אופים בתנור בחום בינוני כ- 20 דקות.

 

4 מנות
 מנה= 1/4 לזניה = מנת פחמימה + מנה וחצי חלבון גבינה + מנת שומן  ( ארוחת ערב מלאה לתפריט 1200 ותפריט 1500)
תגיות: מאפים
לזניה

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות