מרכיבים:
- 10 פרוסות חצילים דקות שהוברשו בכף שמן זית
1 קופסאת קוטג’ 3%
4 פרוסות גבינה צהובה 5% מגורדות
250 גרם בולגרית מגורדת גס
2 ביצים
1 כף שמן
חבילת תרד טחון מופשר
2 פלפל אדום קצוץ קטן
כוס מים
1 קופסאת עגבניות מקולפות
מלח ופלפל
9 עלי לזניה
אורגנו
1 בצל
1 שן שום
5 עלי בזיליקום
1 כף אבקת מרק בצל
אופן הכנה:
חותכים
את הבצל לקוביות קטנות וכותשים את השום,
מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים את
הבצל , הפלפלים ואת העגבניות המקולפות.
מוסיפים את התבלינים (בזיליקום,אבקת
מרק בצל,מלח ופלפל שחור וכדומה),
מוסיפים רבע כוס מים, כשהרוטב מוכן
מניחים בצד לצנן.
מלית: טורפים ביצה עם כל הגבינות והתרד ומעט מלח.
מרפדים את תחתית התבנית ברוטב העגבניות ומעל מניחים את עלי הלזניה , מברישים את
העלים ברוטב ומעל מפזרים את פרוסות החציל ומעל את מלית הגבינה.
מרפדים בעלי לזניה וחוזרים על הפעולה עם מלית הגבינה שוב.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכניסים את הלזניה לכ -40 דקות. אחרי חצי שעה מוסיפים
מעט רוטב מעל הלזניה ומפזרים את הגבינה הצהובה המגורדת.
7 מנות.
כל מנה = מנת פחמימה + 1.5 מנות חלבון גבינה + מנת שומן