חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

מרק גספצ’ו קר

מרכיבים:

  • 5 עגבניות גדולות ואדומות
  • 2 מלפפונים
  • 6 פרוסות חלה קלה ללא הקרום הקשה
  • בצל סגול קטן קלוף וחצוי
  • 2 שינוי שום קלופות
  • פלפל אדום חתוך לרצועות גסות
  • 6 כפיות שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
  • מיץ מלימון גדול
  • פלפל חריף (לא חובה)
  • כמה עלי פטרוזיליה
  • 10 עלי זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מרתיחים מים בסיר גדול.  חורצים איקס בבסיס כל עגבניה , מכניסים את העגבניות למים הרותחים , חולטים כ 2 דקות, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים.  מקלפים את העגבניות, חוצים אותן ומוציאים את המרכז הבהיר.  מעבירים את העגבניות (ללא החלק שהוצאנו) לבלנדר או לקערת מעבד מזון.  מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר).
להגשה:  יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפות, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים כפית שמן זית.  מומלץ להגיש לצד פרוסת לחם קלוי.  שומרים מכוסה במקרר עד 24 שעות.
להגשה:
2 מלפפונים חתוכים למקלות דקים,  קוביות קרח, 6 כפיות שמן זית, 6 פרוסות חלה קלה קלויה
6 מנות

מנה = פחמימה + מנת שומן

תגיות: מרקים

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות