מרכיבים:
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
כף שמן
ראש כרובית
מלח ופלפל גרוס
אבקת מרק עוף
אופן הכנה:
מבשלים את הכרובית בסיר עם מים ומלח עד לרתיחה, מסננים ומניחים בצד.
מאדים את הבצלים בסיר נפרד, מוסיפים את הכרובית, מוסיפים מים בגובה הכרובית, מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת מרק עוף לפי טעם.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כחצי שעה עד שהכרובית רכה.
טוחנים את המרק במערבל מזון, אפשר להוסיף מים רותחים ותבלינים לפי הטעם
מרק חופשי אך בשפיות