חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
banner

מרק קובה סלק

מרכיבים:

מצרכים:

סולת חיטה – 2 כוסות (400 גרם)
מלח – 1/2 כפית שטוחה
מים – כוס (240 מ”ל) לפי הצורך
מילוי:
 בשר בקר מנתח רזה טחון / חזה עוף טחון – 600
גרם פטרוזיליה – חופן קצוץ
בצל – יחידה גדולה  מגורדת
מלח ופלפל שחור – כף שטוחה, לפי הטעם
פפריקה – כפית שטוחה, לפי הטעם
בהרט – 1/2 כפית שטוחה לפי הטעם
מרק הסלק:
 שמן קנולה – 2 כפות לאידוי הבצל.
בצל – יחידה בינונית, קצוץ
סלק – 2-3 סלקים קצוצים דק
מלח לימון – כפית שטוחה, לפי הטעם
מלח – כפית שטוחה, לפי הטעם
סוכר – 2 כפות שטחות
רסק עגבניות – 1/2 כף
פפריקה מתוקה – 1/2 כף שטוחה, לפי הטעם
פפריקה מרוקאית חריפה – קורט, לפי הטעם
מים – לפי הצורך

אופן הכנה:

 

 

1. בקערה מניחים את הסולת והמלח, ומערבבים עם קצות האצבעות.
2. מוסיפים את המים בהדרגה (מוסיפים בכל פעם מעט עד לקבלת המרקם הרצוי), תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת הידיים. המרקם של הקובה צריך להיות רך מאוד ולא גרגירי כלל.
3. מניחים לתערובת הסולת כ- 10 דקות בצד לעמוד (בשלב הזה אם צריך מוספים עוד מעט מים)
4. הכנת המלית והמעטפת: בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית ויוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג-פונג.
5. חוזרים למעטפת הקובה – לוקחים כדור מתערובת המעטפת, משטחים וממלאים בפנים בקציצת הבשר.
6. הכנת המרק:  מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את המים (בגובה תכולת הסיר) והסלק, ומרתיחים למשך כ- 20  דקות.
7. מוסיפים את התבלינים והקובות למרק ומבשלים שוב כ-20-30 דקות נוספות.

 

סה”כ 30 קובות בגודל כדור פינג-פונג

 

ארוחת צהריים מלאה הינה 4 קובות יחד עם שעועית ירוקה וסלט ירקות מתובל במיץ לימון.
תגיות: בשר
קערת זכוכית עם מרק סלק וכדורי סלק אפויים

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות