מרכיבים:
- 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה 5%
- 1 כף דבש
- 1 אריזת (250 גרם) פטל קפוא או תערובת פירות יער אחרים
- מעט קינמון (לא חובה)
- 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן הכנה:
שמים בסיר קטן את הפטל, הדבש והתבלינים. מוספים כרבע כוס מים ומבשלים על אש נמוכה, עד לרתיחה עדינה.
מועכים את תערובת הפטל במזלג או בבלנדר ידני.
מחלקים את גבינת הריקוטה לשלוש קעריות הגשה יפות. כאשר תערובת הפטל מושרת, מפזרים מעל הקעריות, שליש מהכמות בכל הגשה,
3 מנות.
כל מנה = חלבון גבינה + מנת פרי