חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
banner

קציצות הודו עם ארטישוק

 

מצרכים (ל-4 מנות)

לקציצות:

  • 500 גרם בשר הודו אדום טחון
  • ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • בצל בינוני מגורד
  • 1/4 כפית מלח

לרוטב:

  • כפית שמן זית
  • בצל בינוני פרוס דק
  • אריזת תחתיות ארטישוק (400 גרם) מופשרות
  • 1/2 לימון
  • 2 כוסות מים רותחים
  • כורכום, פלפל שחור, מלח

 

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות:

  1. מניחים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מניחים למשך חצי שעה לפחות.
  2. יוצרים קציצות בידיים רטובות (מתקבלות כ-16 קציצות).

 

להכנת הרוטב:

  1. חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים. חותכים את חצי הלימון לרבעים, ולאחר מכן לפרוסות דקות.
  2. מחממים בסיר עמוק את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכורכום ומערבבים עוד כחצי דקה.
  3. מוסיפים את תחתיות הארטישוק, פלחי הלימון והמים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הקציצות ומוסיפים נוזלים לפי הצורך (כמות הנוזלים צריכה להיות בהתחלה עד חצי מגובה הקציצות). לאחר רתיחה נוספת מנמיכים את האש ומבשלים כ-3/4 שעה.

 

מנה (4 קציצות) = מנת חלבון בשרי (כולל רבע מכמות הרוטב)

 

 

תגיות: עוף

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות