קנו מעל 249 ₪ וקבלו משלוח חינם עד הבית

קבוצת השומנים

שומנים –  השומן במזון מורכב מחומצות שומן. קיימים סוגים רבים של חומצות שומן. תפקיד השומן בגוף הוא לבנות את קרומי התאים, להעביר אותות בין תאי הגוף, לספק אנרגיה לגוף ולעזור בספיגה של ויטמינים מסיסים בשומן. קיימת עדיפות עליונה לצריכה של שומנים רב וחד בלתי רווים הנמצאים בשמנים צמחיים שונים כגון קנולה, זית, סויה, תירס, חמניות ופשתן וכן אבוקדו, גרעינים (חמניות, שומשום ודלעת), שקדים, טחינה ואגוזים שונים. ניתן להשתמש בהם הן לתיבול והן לבישול ולאפייה. רצוי לצרוך שמנים ומזונות אלה לאורך היום בשל חשיבותם התזונתית הרבה אולם בכמויות מדודות שכן הם עשירים בקלוריות. כאשר משתמשים בשמן לבישול רצוי למדוד בכפית או בכף ולא למזוג ישירות מן הבקבוק. דגים, בעיקר שמנים, כמו סרדינים, פורל, סלמון, הרינג, מקרל ובורי מכילים חומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 3 ויכולים להוות תחליף ראוי למנה החלבונית בארוחת הצהריים.

 

—– שמן, טחינה, אבוקדו, זיתים, פיצוחים, מיונז, ועוד (עד 60 קלוריות למנה) —–

1 כפית שמן מכל סוג
6 זיתים קטנים
2 זיתים גדולים
1 כף זרעי פשתן/גרעיני צ'יה/שומשום/צנובר
1 כף קוקוס טחון או 10 גר' קוקוס יבש
כף נבט חיטה
2 כפות מי קוקוס
1 כף קרם קוקוס
2 כפות שמנת חמוצה 15%
4 כפות שמנת חמוצה 9%
1 כפית חמאה (רצוי לא כל יום)
5 כפות (50 מ"ל) שמנת אלפרו

 

  —– פיצוחים – רצוי לאכלם לא קלויים —–

7 שקדים 3 פקאנים/אגוזי מלך
10 בוטנים
1 כף גרעיני חמניה
10 יחידות פיסטוק
4 יחידות קשיו
3 יחידות מקדמיה
5 יחידות אגוזי לוז
2 אגוזי ברזיל
7 יחידות בננה צ'יפס (עד פעמיים בשבוע)

 

—– רטבים —–

3 כפות רוטב לייט
1.5 כף רוטב רגיל

—– ממרחים —–

 

1 כף סלט חצילים במיונז/בטחינה
1 כפית ממרח בוטנים
1 כפית טחינה גולמית
1 כף טחינה מוכנה
1 כפית מיונז
1 כף כמויונז
1 כף אבוקדו
1 כפית חומוס מוכן
1 כף שטוחה איקרה
1 כפית עריסה/פסטו/עגבניות מיובשות/ממרח זיתים
10 גרם חלווה (עד פעמיים בשבוע)
1 כף ממרח שומשום (עד פעמיים בשבוע)

בבושקה עם אגוזים

כתבות נוספות

לפרטים והצטרפות
דברו איתי
נגישות